Normalleşmede Plan Belli Oldu

Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye genelinde uygulanan tam kapanma sonrası normalleşmenin nasıl olacağı merak konusu.

08 Mayıs 2021 Cumartesi 10:48
Normalleşmede Plan Belli Oldu

Türkiye genelinde bayram sonuna kadar uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından uzmanlar 3 aşamalı bir normalleşme takviminin uygulanması gerektiği görüşünde.

Geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanma kararının bir hafta daha uzatılacağı yönündeki soruya, "Böyle bir gündemimiz şimdilik yok" yanıtı verdi.

NORMALLEŞME İÇİN 3 AŞAMALI PLAN

Habertürk'te yer alan habere göre tam kapanmada ana kriter günlük vaka sayılarının 5 bine gerilemesi. Eğer bu gelişme yaşanırsa sıkı tedbirler esnetilecek ve açık alanlarda kontrollü normalleşmeye geçilecek.

NORMALLEŞME İÇİN KRİTİK TARİHLER BELİRLENDİ

Masada 3 aşamalı normalleşme takviminin yer aldığı belirtildi. Buna göre 17 Mayıs sonrası restoran ve kafe gibi işletmeler açık alanlarda hizmet verecek, işletmelerde saat sınırı 21.00 olacak ve pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İKİNCİ AŞAMA 1 HAZİRAN'DA

1 Haziran sonrası sokağa çıkma yasağı kaldırılacak, işletme saati 22.45'e çıkarılacak ve eğitim öğretim uzaktan eğitimle sonlandırılacak.

NORMALLEŞME İÇİN HEDEF 1 TEMMUZ

1 Temmuz sonrası mekanların kapalı alanlarında da hizmet verilmeye başlanacak. Hemen hemen tüm yasaklar kaldırılacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.05.2021 10:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol