Nihal Olçok'tan Erdoğan'a Olay Sözler

15 Temmuz darbe girişiminde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reklamcısı olarak tanınan hem eşini hem de oğlunu kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok, “Bana bir şey olursa açılacak iki mektup var. Benim ve çocuklarımın can güvenliği onlar. Ama onlar anlatılacak şeyler değil” dedi.

23 Ocak 2023 Pazartesi 12:35
Nihal Olçok'tan Erdoğan'a Olay Sözler

15 Temmuz günü eski eşi Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok, T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuştu.

Erol Olçok ile boşanmalarını anlatan Olçok, “2013’te Erol Bey’den boşandım. Ama bu boşanma deklare edilmemiş bir boşanmaydı. Çocuklarımın bile haberi yoktu. Biraz kafa karıştırıcı göründüğünü biliyorum fakat Erol Olçok ile aşkımız ve ilişkimiz bir dönüşüm yolculuğu idi. Bizi ancak yakın tanıyanlar ne demek istediğimi anlayabilirler. Birbirimizin içinde sembolik olarak ölmeye çabalıyorduk. Boşanma ya da evlenme ancak kağıt üzerinde olan şeylerdi o kadar derindi ki ilişkimiz. Neden boşandığımızı tam olarak bilmiyorum. Sadece Erol Bey’in şöyle bir sözü olmuştu bana mahkeme salonunda; “Eğer bu bugün olmazsa yarın manşetlerdeyiz.” Belki gündem yaratmak istediğim için böyle bir demeç verdiğimi düşüneceksiniz ama gerçekten böyle” dedi.

“EROL BEY YAŞASAYDI TAYYİP BEY’İN BİRİNCİ HALKASINDAN AYRILMAZDI”

“Bazen bir kişi bir insanın bütün hayat akışını değiştirir” diyen Olçok sözlerine, “Bugün Erol Bey yaşasaydı ne yapar ederdi yine Tayyip Bey’in birinci halkasından ayrılmaz, orayı dizayn edenlerden biri olurdu. Ve bunu bu milletin, vatanın, toprakların lehinde olabilecek şekilde yapardı. Hiçbir lider vatandan, milletten önemli değil. Cumhurbaşkanı başka bir şey, Tayyip Erdoğan başka bir şey” şeklinde devam etti.

Nihal Olçok, “Tayyip Erdoğan sizin kırmızı çizginiz mi?” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“Evet benim kırmızı çizgim. Kaç defa hata yapacak? Bu ülke onun oyun parkı mı? Bu toplumdaki bütün kadınlar onun annesi, bütün erkekler onun babası ve kardeşi mi? Ne kadar tolere edeceğiz ve niçin tolere edeceğiz? Tolere ettim. Karşılığında ne alıyoruz? Hakaret, aşağılanma. Sürekli yönerge verme. Hata yaptı, tamam kucaklayalım. Defalarca kucakladık. Onu sevenler de bugün iç çatışma yaşıyor. Bu çok travmatik bir şey.”

“BANA BİR ŞEY OLURSA AÇILACAK İKİ MEKTUP VAR”
Sedat Peker’e yaptığı canlı yayın teklifi sorulan Olçok ise soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Hesap yapmadı belki ama en azından belli ki bir istişare yaptı eşiyle dostuyla. Ben o tweet’i atarken burada şu koltukta tek başıma oturuyordum. Yalnız yaşıyorum zaten. Ben altı yıldır evini, arabasını değiştirmemiş biriyim. Beni ortadan kaldırmak çok kolay. Ama bana bir şey olursa açılacak iki mektup var. Benim ve çocuklarımın can güvenliği onlar. Ama onlar anlatılacak şeyler değil. Bir kişiye anlattım ben. Bilmiyorum kim ne biliyor ama bana bir şey olursa o mektuplar açılır. Ondan sonra darbe için tanka tüfeğe hiç gerek olmadığını anlarsınız. Toplumu parçalar orada yazanlar.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.01.2023 13:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol