Ne 128 Milyar Dolar Ne Sedat Peker, Ortalık Fena Karışacak

Ahmet Takan, “AKP bürokrasisinden, muhalefet partilerine yoğun bir bilgi ve belge akışı başladı. Dudak uçuklatacak bilgiler!..” dedi, muhalefetin bilgileri derinlemesine araştırdığını yazdı.

29 Mayıs 2021 Cumartesi 12:32
Ne 128 Milyar Dolar Ne Sedat Peker, Ortalık Fena Karışacak

Korkusuz yazarı Ahmet Takan ‘Saray bürokrasisi kayış attı!..’ başlıklı yazısında AKP bürokrasisinden, muhalefet partilerine yoğun bir bilgi ve belge akışı başladığını iddia etti.

Takan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e koruma polisi verilmesinde sorumluluğuna işaret ettiği ve emniyet kulislerinde açığa alınacağı konuşulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın “Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” sözlerini  “Mustafa Çalışkan’ın Süleyman Soylu’ya meydan okuyan açıklamasından anlaşılacağı üzere, bürokrasi içinde derinden giden kapışmalar artık gün yüzüne çıktı” diye değerlendirdi.

“128 MİLYAR DOLARDAN DAHA BÜYÜK SKANDALA ŞAŞIRMAYIN…”

“Yakında, ‘128 milyar dolar nerede?’ den daha büyük skandalların ortaya saçıldığını görürseniz şaşırmayın derim!..” ifadesini kullanan Takan, bakın neler yazdı?

" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’te organize ettiği icraatın içinden programından sonra gelişmeler gösteriyor ki; saray iktidarında devam eden şiddetli iç çarpışma daha da ileri boyutlara varacak.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın çarşamba günü Süleyman Soylu’ya destek verdiği grup toplantısı konuşmasını analiz ederken, sizlere, buradan çok önemli bir haber verdiğimi düşünüyorum. O cümleleri hatırlatmak adına tekrar edeyim;

-Şimdilik kaydıyla, gelişmeler, Cumhur İttifakı içinde hakimiyet alanını genişleten Güvenlikçiler cephesinin istediği gibi gidiyor. AKP içinde başta “Gürcüler konseyi” olmak üzere diğer kliklerin modları düştü. “Buğz ederek” bir süre gelişmeleri izleyecekleri şeklinde etrafa izlenim veriyorlar!..

Okurlarımızdan ara sıra “bu ‘Gürcüler konseyi’ni biraz daha açar mısınız?” diye mesajlar alıyorum. Dikkatli okurlarımızın gözünden kaçmayacaktır, yeri geldiğinde epey açık ediyorum. Yeri ve zamanı geldikçe daha da açık etmeye devam edeceğim… Bir ipucu daha vereyim; “Gürcüler konseyi”ne aynı zamanda AKP içinde “1994 ruhunu” savunanlar olarak da bakabilirsiniz…

★★★

Saray iktidarı içinde kavga dövüşün nereye varacağını gösteren bir haberi dünkü Cumhuriyet Gazetesi’nde okuduk. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden kızağa çekilen ‘kara kutu’ diyebileceğimiz bir isim Türkiye devlet hayatında eşi benzeri görülmemiş bir meydan okumada bulundu. O haberi tekrarlamakta fayda var;

– İçişleri Bakanı Soylu’nun Sedat Peker’e koruma polisi verilmesinde sorumluluğuna işaret ettiği ve emniyet kulislerinde açığa alınacağı konuşulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan “Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” dedi.

Günlerdir tüm Türkiye suç örgütü lideri Sedat Peker’in yaptığı açıklamaları konuşuyor. Peker’in, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun rolü olduğunu iddia etmesi ve kendisine verilen koruma polisine ilişkin “koruma polisimi sen vermedin mi?” şeklindeki açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.


Soylu katıldığı bir televizyon programında Hakan Çalışkan’ın intiharına ilişkin soruları net olarak yanıtlamazken dosyanın kendisinin üzerinde ‘Demokles’in Kılıcı’ gibi sallandırıldığını belirtti. Kimlerin sallandırdığı konusuna ise değinmedi. Sedat Peker’e özel polis koruması verilmesiyle ilgili olarak ise Soylu, “16 Ocak 2015’te DHKP-C tehdidi ile kendisine koruma veriliyor. Şimdi esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu müdür de Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy Emniyet Müdürü. Özgür Taşdemir emniyet müdürlüğünden ihraç edildi. En irtibatlı olduğu kişi Sedat Peker. 2015 yılında sanal bir tehditle Nurettin Demir kardeşinden kalan DHKP-C mirasıyla bir kurgu yapar ve koruma verilir” ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların ardından Mustafa Çalışkan’a yönelik soruşturma başlatılacağı ve açığa alınacağı iddia edildi.

Soylu’nun suçladığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan ise gazetemize yaptığı açıklamada Soylu’nun hakkındaki iddialarına ilişkin, “Allah’a sığınıyorum” dedi. “Açığa alınmayı bekliyor musunuz?” şeklindeki sorumuza ise Çalışkan, “Türkiye’deki en dürüst insanını neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” dedi. “Soylu’nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?” sorumuza ise Çalışkan, “Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil” ifadelerini kullandı.

★★★

Haber bomba gibi patlarken, Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter hesabından Mustafa Çalışkan’a destek attı;

“Emperyalist bir darbe girişimi olduğu açık olan, 15 Temmuz ihaneti akşam ilk saatlerden itibaren meydanlarda olduğuna şahidim… O geceye ait birkaç resmi olsa da albüm çıkar mı bilmem…”

Yine bir bilgi tekrarında bulunayım; Mustafa Çalışkan damat Berat Albayrak’ın bürokrasi içinde en önemli kalelerinden biri… Mustafa Çalışkan’ın Süleyman Soylu’ya meydan okuyan açıklamasından anlaşılacağı üzere, bürokrasi içinde derinden giden kapışmalar artık gün yüzüne çıktı.

Pekii, saray klikleri arasında devam eden hararetli kapışma kamuoyuna nasıl yansıyacak?..

Soruma, siyasi kulislerden edindiğim bilgi ile cevap vereyim;

AKP bürokrasisinden, muhalefet partilerine yoğun bir bilgi ve belge akışı başladı. Dudak uçuklatacak bilgiler!.. Tabii ki, muhalefet, kendilerine ulaştırılan bilgilerin üzerine sazan gibi atlamıyor… Derinlemesine araştırmalar yapılıyor… Yakında, “128 milyar dolar nerede?” den daha büyük skandalların ortaya saçıldığını görürseniz şaşırmayın derim!.. Muhalefet cephesinden gelecek, soru ve araştırma önergelerini de dikkatle takip etmenizi öneririm…

Sedat Peker videolarının pabucu dama atılabilir!..

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.05.2021 13:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol