Müftünün Skandal Sözleri Şok Etti, Tepki Çekti

Akçakoca Müftüsü Karasu’da Cuma namazı kıldırdı. Filistin meselesini Gezi Direnişine bağlayan Müftü Soytekinoğlu’nun sözleri büyük tepkiye neden oldu.

23 Mayıs 2021 Pazar 07:34
Müftünün Skandal Sözleri Şok Etti, Tepki Çekti

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu’daki yakınlarını ziyarete gitti. Geçen hafta Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii’ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü’nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudiler vardı.

haberlisin.com’da yer alan habere göre, konuşmasında Müftü Soytekinoğlu, “Selanik Göçmenlerinin yüzde 90’ı için ateist” ifadesini kullandı.

ALİ KOÇ’U DA HEDEF ALDI

Müftü Şaban Soytekinoğlu daha sonra meseleyi Gezi Direnişi’ne getirip “Şu kadroya bakın, %90’ı Selanik göçmeni ve Sabatayist yani Müslümanlığı kabul etmiş görünen Yahudiler. Hatta şunu da söyleyeyim, İstanbul’da Gezi Parkı olaylarında otellerinde barındırdıkları kişiler Yahudilerdi. Şu an o kişi bu takımın da başkanı. Bunlar gücü kuvveti eline geçirdiği zaman, bize de aynısını yaparlar” dediği ortaya çıktı.

CEMAAT MÜFTÜ YÜZÜNDEN CAMİYİ TERKETTİ

Cami cemaati, kürsüye çıkan müftüye tepki gösterip camiyi terk etti. Karasu’ya yakınlarını ziyarete gelen Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Cuma namazında yaptığı konuşmanın bir bölümü cemaat tarafından kaydedildi.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun bu açıklamalarına İYİ Parti’den tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İbrahim Alagöz, yaptığı açıklamada, “İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz, hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açıklamalarını kınıyoruz” dedi.

İbrahim Alagöz’ün açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz Cumu günü Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram namazı için geldiği Karasu’daki bir camide vaaz esnasında Filistin olayları ve Yahudilere değinmiş, bu sırada da Selanik göçmenlerinin %90’ının Sabetayist (Yahudi Dönmesi) olduğunu iddia etmiştir.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde belirttiği gibi:

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez…

Toplumsal bütünleşmenin, milli birlik ve beraberliğin harcı olması gereken Müslüman bir din adamı, birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda toplumun arasına tefrika sokarak ve nifak tohumları ekerek, Selanik göçmenlerinin yüzde doksanına Yahudi dönmesi demiştir.

1430 yılında 2. Murat ile fethedilmiş Selanik, 482 sene kesintisiz Türklerin egemenliğinde kalmış ve Osmanlı Devleti’nin Balkanlar’a açılmasında önemli bir durak olmuştur.

Ömrünün büyük bir kısmını Balkanlar’daki Müslüman Türk toplumuna vakfetmiş ve Selanik mübadili bir ailenin ferdi olarak, bu ve bunun gibi düşünen insanların bilmesini isterim ki; Elhamdülillah Müslümanız! Böyle bir isnadı dile getirenler İstanbul’dan önce fethedilen ve bu toprakların fethi uğruna şehit olan askerlerimize ve aziz hatıralarına hakaret etmiş olduklarını da bilmelidir.

İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz, hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açıklamalarını kınıyor, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgili kişi ile ilgili tez vakitte gerekli soruşturmayı yapacağına inanıyorum.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.05.2021 08:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol