Millet İttifakı'nda Kim Hangi Koltuğa Oturacak?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında "Millet İttifakı iktidara gelirse kimlerin hangi koltuğa oturacağı şimdiden belirleniyormuş." dedi.

24 Haziran 2022 Cuma 11:59
Millet İttifakı'nda Kim Hangi Koltuğa Oturacak?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Millet İttifakı'nın yaptığı çalışmayı aktardı.

"Tam uyumak üzereyken geldi mesaj: “Acaba ilk kararnamede kimler olacak?”" diyen Pehlivan "Neymiş, Millet İttifakı iktidara gelirse kimlerin hangi koltuğa oturacağı şimdiden belirleniyormuş. “Birinci kararname yazılmaya başlanmış bile” diyordu bir bilen." ifadelerini kullandı.

DOĞRU MUDUR?

Duyduğu bilginin doğru sayıldığını söyleyen Pehlivan "Altılı masanın oluşturduğu yapılardan en kritiği Kurumsal Reformlar Komisyonu. Bu komisyon AKP iktidarının çürüttüğü devletin yeniden yapılandırılması için yol haritasını belirliyor. Alınan karara göre, seçim sonrası Strateji ve Planlama Teşkilatı’nın kurulması birinci hedef. Yani olası ilk kararnamede bu teşkilatın ilanını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

BÜROKRASİDE KİMLER GÖREVLENDİRİLECEK? 

Pehlivan, yazısının devamında "Deniyor ki Millet İttifakı’nda devletin önemli kurumlarına kimlerin atanacağına dair bir plan var. Başta CHP olmak üzere muhalefet cephesinde liste hazırlığı yapanlar bulunuyor." diyerek şunları aktardı:

Yani Merkez Bankası’ndan TRT’ye, hangi kuruma kimin getirileceğine dair olası isimler tartışılıyor. Hatta bunun için Kemal Kılıçdaroğlu’nun “onurlu bürokrat” dediği ve devlette şu an görev yapan bazı kişilerle görüşmeler de yapılıyor. AKP döneminde suça bulaşmamış, hükümetin değil devletin adamı olmuş isimlerin deneyimlerinden nasıl yararlanılabileceği üzerinde çalışılıyor. Belki haberleri yok ama onların seçim sonrası oluşturulacak yeni yapılanmada görevlerine devam etmesi de planlanıyor. 

Dahası, çürüyen devletin nasıl yeniden ayağa kaldırılacağına dair, bizzat çürümeye tanık olan yani devlette aktif olarak çalışan bazı isimlerden destek de alınıyor. Yani Millet İttifakı iktidara gelirse çıkarılacak kanunlar için 'içeriden' öneriler geliyor. Kim onlar, diye sorduğumda 'Ağırlıklı olarak ekonomi bürokrasisindeki yöneticiler' deniyor. 

Kuşku yok ki altılı masadan bir iktidar çıkması kadar hangi partinin ne kadar oy alacağı da önem arz ediyor. Buna göre, seçmenden alınan güç, koltukların dağılımında kimin görüşünün ağırlık kazanacağını da belirleyecek. 

Son olarak... 

Yüzlerce kişilik değişimden bahsediyorum.   

Bir CHP kurmayı, 'Biz kazandığımız anda kimin devlette hangi koltuğa oturacağı önceden belirlenecek, yani kaos olmayacak' dedi. Ağırlıklı görüş o isimlerin seçim sonrası açıklanması olsa da Demokrat Parti, 'Bazı kritik kadroların seçimden önce ilan edilmesi gerek' diye düşünüyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2022 12:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol