Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

13. Cumhurbaşkanı adayı merakla beklenen Millet İttifakı, Saadet Partisi ev sahipliğinde toplandı. Açıklamaya göre Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adaylığı için pazartesi tekrar toplanacak. Yüzdeyüzhaber'in edindiği bilgilere göre, Millet İttikafı ‘ortak aday’ için Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaştı.

02 Mart 2023 Perşembe 21:32
Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, bir araya geldi. Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, toplantıda 6’lı masa cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

Saadet Partisi Genel Merkezi’ne ulaşan ilk isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu’nun ardından genel merkeze ulaşan isimler sırasıyla Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Akşener’in ardından son olarak sırayla DEVA Partisi Genel Başkanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu genel merkeze geldi.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi parti genel başkanının Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantısından görüntüler Saadet Partisi’nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

TOPLANTI PAZARTESİ GÜNÜ DEVAM EDECEK

Millet İttifakı’nın Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantısı devam ederken parti kaynaklarından 6 Mart Pazartesi günü de bir toplantı gerçekleşeceği ve adayın netleşeceği bilgisi geldi.

ALTILI MASA'DAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Toplantı sonrası kulisi doğrulayan bir açıklama Altılı Masa tarafından yapıldı.

Açıklamada, “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise adayın belirleneceği kritik toplantı öncesinde bir grup gazeteci ile bir araya gelmişti. Adayın isminin toplantının ardından açıklanmayacağı ifade ederek “Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz…” demişti.

Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı önereceği iddia edilen İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ise masanın ortak kararına uyacağı bilgisi geldi.

SADECE KILIÇDAROĞLU İSMİ GÖRÜŞÜLDÜ

Öte yandan Yüzdeyüzhaber'in edindiği bilgilere göre toplantıda cumhurbaşkanı adayı olarak yalnızca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının görüşüldüğü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda uzlaşıldığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masanın çoğunluğun kararına uyacağı, fakat konuyu partisinin Genel İdare Kurulu’nda görüşmek için süre istediği öğrenildi.

Kaynaklar, " Masada sadece Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi vardı ve bu isimde mutabık kalındı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener masanın çoğunluğu ne düşünüyorsa ben de buna uyacağım dedi. Sadece kendi partisinin genel kurulunda bunu görüşmek istedi. Diğer kurmaylarına da bildirmek istedi ve Pazartesi gününe kadar süre istedi. Net bir şekilde söyleyebiliriz ki Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı aday adayı artık Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu.” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.03.2023 21:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol