Migros İle A101 Arasındaki Fiyat Farkı Şoke Etti

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden olan A101 ve Migras arasındaki fiyat farkı gözler önüne serilirken ortaya çıkan tabloya vatandaş sitem etti.

13 Eylül 2021 Pazartesi 15:17
Migros İle A101 Arasındaki Fiyat Farkı Şoke Etti

A101 ve Migros’ta satılan aynı ürün arasındaki büyük fiyat farkına Mustafa Aktaş ismindeki vatandaş büyük tepki gösterdi.

Türkiye’de büyük market denilince ilk akla gelen işletmelerden olan A101 ve Migros’ta satılan 1 Kilogramlık teryağı fiyatındaki büyük uçuruma Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yazıhane memuru olarak çalışan Mustafa Aktaş’a sitem ettirdi.

A101 İLE MİGROS ARASINDAKİ FAHİŞ FİYAT FARKI VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Başından geçen olayı anlatan Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yazıhane memuru olarak çalışan Mustafa Aktaş tereyağı ihtiyacı için Migros Market'ten giderek Torku marka tereyağı aldığını belirtti.

Daha sonra fişi kontrol ettiğinde kliosunun 92 TL olduğunu ve fiyatının pahalı olduğunu düşünen Mustafa Aktaş kıyaslama yapmak için bir diğer büyük market zinciri olan A101 isimli markete gitti. Burada 1 Kilogramlık tereyağı fiyatının 49,95 lira olduğunu gören Mustafa Aktaş yaşadığı olay karşısında soluğu alışveriş yaptığı Migros Market’te aldı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'ndeki Migros Market ile A101 arasındaki tereyağının fiyatında yüzde 94'lük farkının sebebini Migros Market’in yetkilisi soran Mustafa Aktaş kendisinden market fişinin istendiğini dönüş yapılacağını söyledi. Aldığı ürünü Migros Market’e iade eden Aktaş kendisine henüz bir geri dönüşün yapılmadığını da ifade etti.

Yaşadığı fiyat karmaşası yüzünden ne yapacağını bilemeyen Aktaş çareyi marketin fiyat politikasını Bursa Ticaret İl Müdürlüğüne şikayet etmekte buldu. Burada aldığı cevap karşısında şaşkınlığı bir kat daha artan vatndaş "Marketler arası fiyat farkı olabiliyor. Normal bir durum. Pazartesi getirin inceleyelim" cevabını aldığını öne sürdü. Haber ajanslarına da yaşadıklarını anlatan mağdur vatandaş “Denetim ve kontrol olsaydı mağazalar arasında yüzde 90 fiyat farkı olmazdı. Ben bu işin peşini bırakmayacağım" diye konuştu

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.09.2021 15:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol