Mehmet Sevigen'in Kılıçdaroğlu İddiası AKP'li Sevince Boğdu

CHP eski Genel Sekreteri ve Eski Devlet Bakanı, CHP'den ihraç edilen, Deniz Baykal döneminin önde gelen isimlerinden Mehmet Sevigen'in 'MİT Tırları' ve 'Adalet Yürüyüşü' hakkındaki iddiaları gündem oldu. Sevigen'in iddiaları AKP ve MHP çevrelerinde "Kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzü" etiketiyle gündem olurken muhalif cephede 'Kaç paraya sattın kendini Sevigen' soruları yöneltildi.

06 Haziran 2022 Pazartesi 12:45
Mehmet Sevigen'in Kılıçdaroğlu İddiası AKP'li Sevince Boğdu

24 TV’de Esra Elönü’nün sunumuyla ekranlara gelen, ‘Arafta Sorular’ programının bu haftaki konuğu CHP eski Genel Sekreteri ve Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen oldu.

Sevigen, partisi ve MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2017 yılında Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan 'adelet yürüyüşü' için, "Enis Berberoğlu için yapılmadı" diyen Sevigen, MİT TIR'ları davasına değindi.

Sevigen, davayla ilgili belgeleri Berberoğlu'na Kılıçdaroğlu'nun verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü Berberoğlu'nun konuşmaması için yaptığını da sözlerine ekleyen Sevigen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Adana’daki MİT TIR'ları belgelerini) Enis Berberoğlu’na kim verdi? Kemal Bey götürdü o belgeyi verdi… Kemal Bey, o yürüyüşü Enis Berberoğlu hapishanede konuşmasın diye yaptı. Bülent Tezcan’a vermişti… Bülent Tezcan da götürmüş (Enis Berberoğlu’na) vermiş. Bunu bilmeyen yok ki… Ama nereden, nasıl aldınız… Bir insan kendi ülkesini şikayet eder mi?..”

Mehmet Sevigen kimdir?

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Mehmet Sevigen izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Mehmet Sevigen kaç yaşında, nereli? Mehmet Sevigen hayatı ve biyografisi! Mehmet Sevigen kimdir?

Mehmet Sevigen kimdir? Mehmet Sevigen kaç yaşında, nereli? Mehmet Sevigen hayatı ve biyografisi!

Mehmet Sevigen, 4 Temmuz 1954'te Malatya Arapkir'de doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Fatma'dır.

İş Adamı; Vefa Lisesi'ni bitirdi.

Amatör ve profesyonel olarak futbol oynadı.

19, 20 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 52. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 22. Dönem'de Küba Dostluk Grubu Üyesi ve 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Sevigen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.06.2022 12:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol