Mecliste Tartışma, 'Aman Tayyip Bey Duymasın...'

Kulis bilgilerinden aktarılana göre, AKP’li vekiller ile CHP'li vekiller arasında tarım tartışması çıktı. AKP’li bir vekil bir diğerini, “Aman Tayyip Bey duymasın” diye uyardı.

20 Haziran 2022 Pazartesi 08:38
Mecliste Tartışma, 'Aman Tayyip Bey Duymasın...'

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu hafta, AKP’li vekiller ile CHP'li vekiller arasında hararetli bir tarım tartışmasının yaşandığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar'ın, Duvar Arkası kısmından aktarılan bilgilere göre, Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin “Neoliberal politikalar uygulanarak tarım bitirildi” şeklindeki eleştirilerine karşı çıkan AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç, sübvansiyonlu kredilerden, sulama, ekipman desteğinden bahsetti.

Kılıç, "Bu kadar destek nasıl neoliberal politika olabilir? Yani liberal politika bu mudur? Sosyalistin bile ilerisinde bir politika bu yaptığımız bakın. Sizin arzu ettiğiniz sosyalist politikaların bile ilerisinde bir politikadır” şeklindeki sözlerle uyguladıkları tarım politikalarını savundu.

AKP’li vekil Kılıç'ın sözlerine karşı CHP'li Turan Aydoğan'ın sözleri dikkat çekti. Aydoğan, AKP’li Kılıç'a “Tayyip Bey duymasın” diye seslendi.

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, “Yunus Hoca'nın da siyasi hayatını bitireceksiniz, sosyalizm falan fazla konuşmayın böyle” diye espri yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Yunus Hoca'nın grubundan alkış alan, 'Sosyalizmi aşan politikalar' iddiası bir dönemin Çin rejiminde vardı ve tarım işçilerini bir tabak lapaya çalıştırıyorlardı. Herhâlde o dönemi aşacağını söylüyorsa ona ben de hak verebilirim. Bizimkiler de bir tabak lapaya muhtaç hâle gelecek yakında” sözleriyle katıldı.

Bu arada Gazeteci Sedat Bozkurt, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik krizden bahseden AKP’li vekillere ‘Sizin gibi düşünmüyorum’ dediğini öne sürdü.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’da yayımlanan yazısında AKP’nin Kızılcahamam kampından kulis bilgileri aktardı. Sedat Bozkurt, AKP’nin kampa girdiği vakit her zaman paylaşılan açık büfe yemek görüntülerinin paylaşılmamasına dikkat çekerek AKP’li vekillerin moralsiz olduğunu yazdı.

“BAKANLARA BÜROKRAT MUAMELESİ YAPILDI”

Bakanlar ile seçim bölgelerini içeren bire bir görüşmelerin çok az yapıldığını dile getiren Bozkurt, “Bakanlara, birkaçı hariç bürokrat muamelesi yapıldı, bu sınırların dışına söylemleriyle çıkmaya çalışanlar uyarıldı, tepki gördü” dedi.

ERDOĞAN’DAN VEKİLLERE: SİZİN GİBİ DÜŞÜNMÜYORUM

Bozkurt, Erdoğan’ın AKP’li vekillerle heyetler halinde görüştüğünü belirterek, “Bazı milletvekilleri bu görüşmeye bile katılmadı, katılanların büyük kısmı da susmayı tercih etti. Daha önce “muhalefet ağzıyla konuşuyorsunuz” diye susturduğu ülkenin ekonomik sıkıntılı hallerini anlatanları, bu sefer dinledikten sonra, “sizin gibi düşünmüyorum” diye karşılamakla yetindi. Milletvekilleri kamptan moralli ayrılmadı” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.06.2022 08:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol