Mansur Yavaş Paniği, Bakın İktidarı, Muhalefeti Neye Karar Verdi?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Cumhurbaşkanlığına Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'ı önermesine yönelik değerlendirmeler devam ediyor. Gazeteci Sabahattin Önkibar, sadece Erdoğan ve Bahçeli'nin Mansur Yavaş'tan çekinmediğini, muhalif görünen bazı isimlerin de Yavaş karşıtlığı konusunda birleşip harekete geçtiğini öne sürdü.

12 Nisan 2022 Salı 06:31
Mansur Yavaş Paniği, Bakın İktidarı, Muhalefeti Neye Karar Verdi?

İşte Ankara kulislerinin deneyimli ismi Sabahattin Önkibar'ın, Mansur Yavaş'ın adaylığına yönelik çarpıcı tespitleri:

MANSUR YAVAŞ ERDOĞAN'A SEKİZ-DOKUZ PUAN FARK ATAR...

Son birkaç gündür AKP'den MHP'ye hatta liberal kesimden marjinal solcu kesimlere kadar hepsinde büyük bir endişe ve panik var. Zafer Partisi Genel Başkanı Mansur Yavaş'ın önerisi ile Mansur Yavaş rüzgarının bir anda kasırgaya dönmesi bunun sebebi. Anket sonuçları ortadadır. Elbette bunun birden çok açıklaması var. Birincisi toplumun artık Tayyip Erdoğan'dan kesin olarak kurtulmak istediği ve bir kurtarıcı aradığı. İkincisi mevcut muhalif genel başkanlara yönelik memnuniyesizlik, üçüncüsü ve en önemli olanı Mansur Yavaş'ın Tayyip Erdoğan'a karşı en önemli ve yegane alternatif olması. İşte bu sebeple birbirinin zıtdı olan kesimler farklı farklı sebeplerle Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı çıkıyorlar. Düşünün Devlet Bahçeli'nin küfürcüsü bile an itibariyle HDP ile kolkoladır. AKP ile MHP'nin Mansur Yavaş'a karşı olmasını anlayabiliyorum sonuçta aday olması demek Tayyip Erdoğan'ın ve iktidarının kesin sonu olacak. Çünkü Mansur Yavaş milliyetçi seçmenin yüzde 80'ninin, AKP seçmeninin de yüzde 20'sinin oyunu alabilecek biridir. Bu da daha ilk turda en az sekiz, dokuz puan farkla seçimi kazanabilecektir. Muhalefet başka bir aday tercihi yaparsa da sözkonusu bu oylar gelmeyecek ve durum başabaş olacaktır.

MANSUR YAVAŞ KARŞITLIĞINDA BİRLEŞTİLER...

Gelelim muhalif gibi gözüken ama paniğe kapılmış isimlere ki bunların başında Abdullah Gül gelmekte. Bu arkadaş HDP ve FETÖ'cülerin yanısıra İngiltere'nin desteği ve onların Kılıçdaroğlu'na yapmasını düşündüğü etkiyle uzun zamandır adaylık hesapları yapıyordu ama Mansur Yavaş ismi ve ona olan teveccüh sonrasında çok bozuldu ve durumu tersyüz etmek adına harekete geçti. Abdullah Gül'ün adeta müridi olan Ali Babacan ile derdi davası sadece Erdoğan'a şahsi kızgınlığı olan Ahmet Davutoğlu'nu da bu çerçevede görmek gerekiyor. Altı masadaki diğer iki isim olan Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal'ın ise finalde Mansur Yavaş'a destek vermesi sözkonusu. Kılıçdaroğlu ise kendi adaylığını zorluyor ama daha seçime bir yıl varken bunun mümkün olamayacağını gördüğünden son düzlükte tıpkı belediye başkanlığı seçimlerinde olduğu gibi anketlere bakıp kim ipi göğüsleyebilecekse onu aday yapacak. Avrupa Birliği'nden, ABD'ye kadar Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu'na baskı yapılması da sözkonusu ama İmamoğlu'nun adaylığı ile CHP Genel Başkanlığı'nın da gitme ihtimali olduğunda Kılıçdaroğlu'nun bu baskıları göğüsleyip göğüsleyemeceği de düşünülmelidir.

AKŞENER DE MANSUR YAVAŞ'I İSTEMİYOR...

Ve Meral Akşener... O da Mansur Yavaş'ın adaylığına karşıdır ve Devlet Bahçeli ile aynı frekanstatdır çünkü Mansur bey aday yapılırsa ve seçilirse Akşener'in siyasette boşa çıkacağı ve bir öneminin kalmayacağı düşüncesidir. İkincisi aynı siyasi kulvar iki kişiyi taşımaz ve Cumhurbaşkanı olacak Mansur Yavaş Meral Akşener'i tasfiye edebilecektir. Ama Akşener'e göre İmamoğlu aday yapılırsa kendi konumunu korumuş olacaktır.

YOLSUZLUKTAN ATILAN AYSEVER'E MECBUR KALDI...

Bu işin medya ayağında ise Halk TV, KRTV ve Tele1 yeralmakta. Halk TV Deniz Baykal'dan kanal satın alındıktan sonra uzun zamandır FETÖ VE HDP çizgisinde yayın yapmakta ve onlara yönelik tek bir eleştri getirmemektedir. Kaldı ki Mansur Yavaş'ın adaylığı sözkonusu olunca kanalda yorumculuk yapan İslamcı-HDP'li Levent Gültekin Mansur Yavaş'a bu yüzden yüklenmektedir. KRT ise Tuncay Özkan'ın yönetiminde Kılıçdaroğlu'ndan yana. Ama olmazsa Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını istiyor. Tele1 ise bunlardan farklı ve Merdan Yanardağ milli çizgide bir isim. Ama kanalın finansmanı için maalesef CHP ile iyi geçinmek durumunda. Öyle ki yolsuzluktan dolayı Cumhuriyet'ten atılan Enver Aysever'i bile baskıyla kanalda program yaptırmaya başladı. 

MANSUR YAVAŞ ADAY YAPILMAZSA HESABI SORULUR...

Mansur Yavaş'ın adaylığı halk nezdinde kesindir ama karar vericiler nezdinde durum böyledir. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in kararı bunu belli edecek. Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ismine sıcak bakacaktır ama Akşener için bunu söylemek zordur ve o İmamoğlu'na engaje durumdadır. Tayyip Erdoğan da bütün hesaplarını Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına göre yapmaktadır ve onu beklemektedir. Dolayısıyla eğer Mansur Yavaş aday gösterilmezse halk bunun hesabını karar vericilerden mutlaka soracaktır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.04.2022 06:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol