Mansur Yavaş, Erdoğan'a Öyle Bir Fark Atıyor ki...

umhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş’ın çıkması halinde alacağı oy oranı açıklandı. Avrasya Araştırma’nın son seçim anketinde Yavaş ile Erdoğan arasındaki oy farkı 10 olarak gösterildi.

08 Mayıs 2022 Pazar 11:51
Mansur Yavaş, Erdoğan'a Öyle Bir Fark Atıyor ki...

Milli Gazete'nin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayının AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olacağına kesin gözle bakılırken Millet İttifakı’nın hangi adayla seçimlere gireceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkacak adaylardan birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın olacağı düşünülüyor. Avrasya Araştırma da son yaptığı seçim anketinde Mansur Yavaş’ın Recep Tayyip Erdoğan karşısında aday olduğu taktirde ne kadar oy alabileceğini ortaya koyan bir çalışma gerçekleştirdi.

27 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında Avrasya’nın seçim anketinde vatandaşlara” Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin Çatı Aday olarak Mansur Yavaş aday gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz? sorusu soruldu.

Seçim anketinin sonucuna göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 33 oy alırken Mansur Yavaş’ın yüzde 43,5 oy aldığı görüldü.

Bu seçim anketinde Erdoğan ile Yavaş arasında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yavaş’ın Erdoğan’a 10 puandan fazla fark atacağı ortaya çıkmış oldu. 

Seçim anketinde katılan vatandaşların yüzde 8,5 “kararsızım ama büyük ihtimalle Mansur Yavaş’a oy veririm” derken yüzde 5,4’ün ise “kararsızım ama büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm” şeklinde cevap verdiği aktarıldı.

AKP’NİN OY ORANI EN FAZLA YÜZDE 35

Öte yandan yandaş Türkiye Gazetesi de, AKP’nin Ramazan ayı ve bayram süresi içinde saha çalışması yaptığını yazdı. Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, AKP’nin çalışmasında vatandaşlar mülteciler ve ekonomi ile ilgili oldukça şikâyetçi durumda.

Bahse konu haberde AKP’nin oy oranı da belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Sahada görünen, AK Parti’nin çekirdek seçmeni hâlen partide. Toplumun yüzde 35’lik kesimi AK Parti’ye oy vereceğini söylüyor. Ancak yüzde 10’dan fazla bir kararsız kitle var. Bu kitle daha önce AK Parti’ye oy veren, ama şimdi kafası karışık olan bir kitle. Muhalefet cephesine de gitmek istemiyor. Çünkü onlar da umut vermiyor bu kitleye. Bu kesim şimdilik ne AK Parti’ye ne de muhalefete yanaşıyor. Gri alanda bekliyorlar.”

AKP’LİLER KÖPRÜ, YOL VE BARAJ SÖYLEMLERİNDEN BIKMIŞ

“AK Parti’ye yakın olan bu kesimler, ‘Köprü, yol baraj gibi söylemleri bırakın artık. Vatandaşın bireysel taleplerini karşılayın’ diyor. Türkiye’de seçimler muhtarlık seçimlerine döndü iyice, yani Kanal İstanbul’u veya başka otoyolları anlatarak seçim kazanmak zor.”

“VATANDAŞ ‘BENİM İÇİN NE YAPTIN’ DİYOR”

“Vatandaş ‘Benim için ne yaptın’ diyor. Bireysel talepler karşılanmalı. Bu nedenle dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik yeni bazı adımların atılması bekleniyor. Özellikle 9’uncu aydan itibaren hükûmet dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik bazı adımlar atarsa, sıkıntı ortadan kalkar.”

MÜLTECİLER VE EYT’LİLER

“Hayat pahalılığı, mültecilerden sonra belki mültecilerden de daha fazla karşımıza çıkan konu EYT meselesi. Nereye gitsek bu konu gündeme getiriliyor. Bu konuda da mutlaka bir adım atılması gerekiyor. Beklenti var. 2023 seçimlerinden önce bu mesele çözüme kavuşmasını bekliyoruz.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.05.2022 12:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol