KRT Canlı Yayını Karıştı, AKP'li Metiner Stüdyoyu Terketti!

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan ile sığınmacı sorunu hakkında tartıştı, Tansiyon yükselince Metiner stüdyoyu terk etti.

26 Nisan 2022 Salı 12:03
KRT Canlı Yayını Karıştı, AKP'li Metiner Stüdyoyu Terketti!

AKP’li Mehmet Metiner ile TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan arasında sığınmacılar konusunda sert tartışma çıktı.

İkili canlı yayında birbirini saygısızlıkla suçlarken karşılıklı hakaretler havada uçuştu. İki arasında yaşanan gerginlikten sonra AKP’li Metiner stüdyoyu terk etti.

Vatandaşlar, bu olay sonrası Sinan Oğan kimdir? TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan'ın mesleği nedir? soru ve konu başlıklarını internette araştırmaya başladı.

SİNAN OĞAN KİMDİR?

Sinan Oğan 1 Eylül 1967 tarihinde Iğdır, Melekli'de dünyaya geldi.

Sinan Oğan, Azeri kökenlidir. Sinan Oğan Marmara Üniversitesi İİBF'den mezun olduktan sonra yüksek lisans çalışmasını aynı da Marmara Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Sinan Oğan, TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" ile taltif edilmiştir.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır.

2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçilmiştir.

Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir.

Sinan Oğan, MHP'den tekrar ihraç edilmiştir.

TÜRKSAM BAŞKANI SİNAN OĞAN'IN MESLEĞİ NEDİR?

Sinan Oğan, stratejik araştırmacı ve siyasetçidir. Gökçen Oğan ile evli olan Sinan Oğan, 1992'de Azerbaycan ekonomisi adında yazdığı kitapla bilinmektedir.

İŞTE O ANLAR...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.04.2022 14:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol