Konya'da fay hattı var mı, fay hattı nerede?

Konya'da meydana gelen depremin ardından Konya'da fay hattı olup olmadığı gündeme geldi. Peki Konya'da fay hattı var mı?

18 Şubat 2023 Cumartesi 16:17
Konya'da fay hattı var mı, fay hattı nerede?

Konya Selçuklu'da meydana gelen 3.0 büyüklüğündeki depremin ardından Konya'da fay hattı var mı sorusu gündeme gelmeye başladı.

Deprem riski en az olan bölgelerin başında yer alan Konya'da meydana gelen deprem sonrası birçok vatandaş bu konu hakkında araştırma yapmaya başladı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından birçok depremzede deprem konusunda güvenli olduğu için Konya'ya gitmeye başladı.

Peki Konya deprem konusunda güvenli mi? Konya'da aktif fay hattı bulunuyor mu?

Konya'da aktif fay hattı var mı?

Konya'da bulunan fay hatları konusunda bir açıklama yapan Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren Konya'da deprem üretebilecek fayların olduğunu belirtiyor.

Konya'da bulunan Merhaba Gazetesi'ne konuşan Prof. Dr. Yaşar Eren "Konya'nın yıkıcı depremler için en az riskli bir yer olması, burada deprem olmayacağı anlamına gelmez. Yapılan tüm binalar depreme dayanıklı olmalı. Acilen tüm binalar kontrol edilmeli." dedi.

Prof. Dr. Yaşar Eren ayrıca "Konya bölgesinde aktif veya potansiyel olarak aktif önemli uzunluklarda faylar bulunmaktadır. Bu faylar çevre il ve ilçeler için potansiyel açıdan tehdit oluşturur" ifadelerine yer verdi..

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol