Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu Fırçalayıp, İstifasını İstedi

Mahkemenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verdiği ceza gündem olmaya devam ederken AKP'li Savcı Sayan'dan bomba iddia geldi. Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu'nun istifasını istediğini öne sürdü.

19 Aralık 2022 Pazartesi 14:48
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu Fırçalayıp, İstifasını İstedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in karar sonrası yanına giderek adeta adayını ilan etmesi de büyük ses getirdi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan katıldığı canlı yayında, yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nu çağırıp fırçaladığını ve istifasını istediğini iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaretten aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası gündem yaratırken, mahkemenin kararını açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in soluğu İmamoğlu'nun yanında alarak adeta Cumhurbaşkanı adayını ilan etmesi de dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU SEYAHATİ İPTAL EDİP TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Almanya seyahatini iptal eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise İmamoğlu'nun belediye başkanlığına devam edeceği yönünde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun sözleri "İmamoğlu'nun aday olmasını istemiyor" şeklinde yorumlara neden oldu.

SAVCI SAYAN: İMAMOĞLU'NU YANINA ÇAĞIRIP FIRÇA ATMIŞ

CHP içinde yaşanan gelişmelerle ilgili bir bomba iddia da Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan geldi. Katıldığı canlı yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nu yanına çağırıp fırçaladığını öne süren Sayan, "Aldığımız bir duyuma göre de Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun istifasını istemiş" ifadesini kullandı.

Savcı Sayan'dan bomba iddia: Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun istifasını istediAğrı Belediye Başkanı Savcı Sayan.

"EN AZ ÜÇ SENE SÜRECEKTİR"

Savcı Sayan, "Bugün daha birinci aşamada ortada bir şey yokken yaptıklarını gördük. Asli mahkemenin verdiği karar var. Daha bu istinafa gidecek. Orada 4-5 kişinin kararı var. Oradan temyize ve Yargıtay'a da gidecek. En az 3 yıl gidiş dönüşlerle birlikte belki de 6 yıl" dedi.

"KUMPAS KILIÇDAROĞLU'NA YAPILIYOR"

Ama neler oldu? Akşener hemen kalktı Ankara'dan geldi. 15 Temmuz'da neden gelip tankların arasına girmediniz? Neden gidip kahve içtiniz? Bütün bunlar bir film senaryosu. Hepsi birer kumpas. Ve bu kumpas Kılıçdaroğlu'na yapılıyor.

İMAMOĞLU GELECEK DE ADAY OLABİLİR

Öte yandan İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times, Türkiye’de yaşanan son durumlar ile ilgili dikkat çekici bir analiz yayınladı.

Gazetenin Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith imzalı makalede, İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezası mercek altına alındı.

Makalede, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmamoğlu’nu hapse attırma kararı geri tepebilir” başlığı kullanılırken, “İmamoğlu’nun küresel olarak tanınırlığı aldığı cezadan sonra 5 gün için tavan yaptı” yorumu yer aldı.Makalede, “İmamoğlu güçlü bir yerel destek oluşturdu ve gençlerle açılışta bir araya geldi. Fakat henüz göreceli olarak tecrübesi az, özellikle ceza almasından önce. Fakat bu karar ile birlikte gelecekte aday olacağına şüphe yok. Erdoğan da bunu iyi biliyor. 1994 yılında 40 yaşındayken İstanbul belediye başkanı oldu. 1999’da hapis cezası aldı ve siyasi yasaklı oldu. Hapse girince destek arttı ve Uluslararası Af Örgütü hapisten çıkarılması için lobi yaptı ve muhafazakar Türkler için dini ve siyasi özgürlüğün bir ikonu haline geldi” denildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.12.2022 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol