İşte İlber Ortaylı'nın Cumhurbaşkanı Adayı!

İlber Ortaylı kime oy verecek? Nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini açıkladı. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, KAFA TV'de nasıl bir cumhurbaşkanı istediğine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

19 Kasım 2022 Cumartesi 13:39
İşte İlber Ortaylı'nın Cumhurbaşkanı Adayı!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kime oy vereceği sorulan İlber Ortaylı, bir cumhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiğini söyledi.

Ortaylı şöyle dedi:

"Benim oy vereceğim aday profili çok zor ama var. Özellikleri bir şey yapmış olacak. Göreceğim ben iktidarda. Tabiki şimdiki iktidarı kastetmiyorum. Belediye reisi düzeyinde ya da geçmişteki bakanlık düzeyinde bir şey yapmış, yaratmış adamı kestediyorum. Bir yerin etkili bir belediye reisi olur, bir bakanlığı çok iyi yöneten birisi olabilir. Göze batmış bir dışişleri bakanı, ya da iyi program uygulayan bir maliye bakanı, bir ziraat bakanı, sanayi bakanı."

"HAKKINDA DEDİKODU OLMAYACAK"

"Hakkında dedikodu olmayacak. Dürüst davrandığı, adil davrandığı, bilgili olduğu çok seçkin bilgisi olan birisi olacak. Çünkü Türkiye halkının yarısı okumuş yarısı dünyadan bir haber."

"ÇITAYI YÜKSELTMEK ZORUNDAYIZ"

"Düpedüz boş bir zatın o milletin yarısına hitap edemeyeceği, onlara haksız davranacağı çok açık. Çıtayı yükseltmek zorundayız"

"BAĞIRAN ADAY İSTEMEM"

"Doktoru hastaneye saldırtıp dövdükleri zaman bir takım sapıklar halk böyle düşünüyor diye alttan düşünen insan değil doğru dürüst adam isterim. Ne diye bağırıyor ki ben karşımda nutuk denemesi yapan bir adam istemiyorum."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2022 13:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol