İşte 2022 Yılındaki Resmi ve Dini Tatiller!

Yeni yıl ile birlikte ilk merak edilenlerden biri de resmi ve dini bayramların hangi günlere denk geldiği oldu. Tatil planlarını şimdiden yapmak isteyenler için işte bu yılın tatil günleri...

01 Ocak 2022 Cumartesi 16:18
İşte 2022 Yılındaki Resmi ve Dini Tatiller!

Yeni bir yılın başlaması, yepyeni planlar ve tatiller demek. Şimdiden izinlerini ayarlamak isteyen milyonlarca insan, 2022'nin resmi ve dini bayramlarının hangi günlere denk geleceğini öğrenmek istiyor.

ÜÇ RESMİ BAYRAM, HAFTA SONUNA DENK GELİYOR

2022'nin ilk gününde olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da cumartesiye denk gelecek. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ise pazar günü kutlanacak.

DİĞER RESMİ TATİLLER

Diğer resmi bayramlardan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı perşembe, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü cuma, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise salı gününe denk geliyor.

RAMAZAN BAYRAMI, HAFTA SONU İLE BAĞLANABİLİR

2 Nisan cumartesi günü Ramazan başlayacak. 1 Mayıs pazar arefe, 2 Mayıs pazartesi günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü olacak. 4 Mayıs çarşamba günü sona erecek bayramın hafta sonuna bağlanıp bağlanmayacağı hükümetin o hafta alacağı karara bağlı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.01.2022 16:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol