İmamlardan Avukata: O Etekle Masanın Arkasından Anlat

Şanlıurfa’da çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için düzenlenen panele katılan imamlar, konuşmacı avukatın etek boyunun kısa olduğunu söyleyerek “Sen masanın arkasında anlat, biz din adamıyız” dedi.

10 Haziran 2022 Cuma 15:37
İmamlardan Avukata: O Etekle Masanın Arkasından Anlat

Şanlıurfa Valiliği, kentte ‘Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimleri Programı’ düzenledi. Bu programa Şanlıurfa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkan Yardımcılığı görevini yürüten avukat Cemile Didem Karaboğa da konuşmacı olarak katıldı.

Sözcü gazetesinden Ahmet Kaya’nın haberine göre Karaboğa konuşmasını yaptığı sırada, bazı dinleyiciler tarafından etek boyunun kısa olduğu ve küçük yaştaki kız çocuklarının cinselliğiyle ilgili açıklamaları nedeniyle ‘tepki gösterdi’.

“SEN MASANIN ARKASINDA ANLAT”

Avukat, bir dinleyicinin “Sen masanın arkasında anlat, biz din adamıyız” demesi üzerine konuşmasını yarıda keserek salondan ayrıldı.

“SÖYLEYECEKLERİM BU KADAR”

Yaşananlar, Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan açıklamayla kınandı. Sözlü saldırıya uğrayan Cemile Didem Karaboğa, sosyal medya hesabında “Bugün baro adına gittiğim bir eğitimde katılımcılardan birisi eteğimin boyu nedeniyle ‘Masanın arkasında anlatın, biz din görevlisiyiz’ dedi. Söyleyeceklerim bu kadar” paylaşımında bulundu.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Velet İzol ise şunları söyledi:

“Avukat Cemile Didem Karaboğa’nın konuşması sırasında salondan, ‘Neden kadın avukat gönderildi?’, ‘Siz masanın arkasından konuşun, biz din adamıyız’ gibi sözlü sataşmalar olmuş. Arkadaşımız da tartışmanın büyümemesi için konuşmasını yarıda kesip ayrılmış. Biz hiçbir kurumu rencide etmek istemiyoruz. Ama yapılan da hoş değil. Olay sonrası müftülükten de herhangi bir dönüş olmadı.”
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.06.2022 15:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol