İlhan İrem'in 1999'da Yazdığı 'FETÖ' Yazısı Yeniden Gündemde

70 ve 80'li yılların unutulmaz sanatçısı İlham İrem'in hayatını kaybetmesi sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğarken, sanatçının 1999 yılında yazdığı ve para cezası aldığı 'FETUŞ' isimli yazısı da yeniden gündem oldu.

29 Temmuz 2022 Cuma 15:15
İlhan İrem'in 1999'da Yazdığı 'FETÖ' Yazısı Yeniden Gündemde

Türk müziğinin efsanelerinden İlham İrem önceki gün 67 yaşında hayata veda etti. Böbrek rahatsızlığı yaşayan İrem, 2016 yılında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve diyaliz makinasına bağlanmıştı.

İLHAN İREM KİMDİR?

1955 yılında Bursa'da doğan İlhan İrem, müzik hayatına 14 yaşıdayken başladı. 1970 yılında Meltemler Orkestrası ile Liselerarası Müzik Yarışmasında bölge birinciliği elden eden İrem, İstanbul'daki pekçok profesyonel müzik grubundan aldığı teklifleri geri çevirdi ve 1972 yılına kadar Bursa'da kaldı. 70'li yıllarda single plaklar ve romantik parçalarla yoluna devam eden İrem, bestelerini başka sanatçılara söyletme taleplerini de kabul etmedi. Sanatçıyı Türkiye'nin en popüler şarkıcılarından biri yapan 45'liği ise “Yazık Oldu Yarınlara – Haydi Sil Gözlerini” oldu.

İlhan İrem’in yeni şarkılardan oluşan “Cennet İlahileri” adlı albümü ise 2006 yılında yayınlandı. Hayatı boyunca altı kez Altın Plak alan sanatçının son dönem eserlerinin çoğunu eşi Hanzu İrem yazıyordu. 

Atatürkçü kimliği ile bilinen İrem, 2016 darbe girişiminden sonra AKP iktidarınca da terörist olarak nitelenen Fethullah Gülen ile ilgili yazısı ile gündem olmuş, "FETUŞ' başlıklı yazısı nedeniyle para cezasına çarptırılmıştı.

İşte İlham İrem'in o yazısı:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.07.2022 15:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol