'İktidar hata yaptı, seçimi ertelemliydi çünkü...'

Seçime sayılı günler kala özellikle iktidar çevrelerinde endişeli söylemler dikkat çekiyor. AKP yandaşı isimlerden Sevilay Yılman, iktidarın deprem dolayısıyla seçimi ertelemesi gerektiğini 'hata yaptılar' sözüyle ifade ederken aslında ana sebebin anketlere yansıyan sonuçlar olduğu ortaya çıktı.

13 Mart 2023 Pazartesi 11:56
'İktidar hata yaptı, seçimi ertelemliydi çünkü...'

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimin yanlış bir karar olduğunu dile getirdi.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, 14 Mayıs'ta alınan seçim kararının yanlış olduğunu belirterek, "Ertelenmeliydi. Çünkü başta bu enkazın kaldırılmasında, yaraların sarılmasında en büyük sorumluluğu olan iktidar olmak üzere, ülke olarak fokuslanmamız gereken tek konu deprem bölgesinin kalkınması olmalıydı" diye yazdı.

ÖNLEM ALINMALIYDI

Türk ekonomisine önemli katkı sağlayan sanayi kuruluşlarının yeniden ayağa kalkması, istihdamın sağlanması gerektiğini kaydeden Yılman, "Eğer önlem alınmaz ise ilerleyen yıllarda bu iç göçün getireceği sorunlar giderek derinleşecektir. Bu nedenle bu iç göçün bir an önce durdurulup insanımızın yaşadığı yere, toprağına kavuşabilmesi için her türlü önlem alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

SEÇİMDE CHP BİRİNCİ PARTİ KONUMUNDA

Öte yandan bir seçim anketinden daha Cumhur'u şok edecek sonuçlar ortaya çıktı. ALF Araştırma'nın son seçim anketinde Cumhur İttifakı'nın büyük çöküş yaşadığı ortaya çıktı. CHP, ankette birinci parti çıktı.

14 Mayıs 2023 seçimlerine kısa bir süre kala anket şirketleri de çalışmalarını sıklaştırdı. Yapılan son ankette CHP, yüzde 30'da kalan AKP'yi geride bıraktı. Ankette en dikkat çeken sonuç ise Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde takındığı tavırla İYİ Parti oldu. Bir önceki ankette yüzde 25'in üzerinde oy oranı gözüken İYİ Parti'nin oylarının yüzde 7 oranında eridiği görüldü.

ALF Araştırma'nın 21-25 Şubat tarihinden 15 gün sonra 6-7 Mart'ta yaptığı çalışmada siyasi partilerin aldıkları oy oranları da dikkat çekti. İYİ Parti ciddi oranda oy kaybetti, CHP ise yaptığı atakla AKP'yi geride bırakarak ilk sıraya yükselmeyi başardı.

İşte anket sonuçlarına göre siyasi partilerin aldığı oy oranları:

CHP: Yüzde 31,8

AKP: Yüzde 31

HDP: Yüzde 11,3

İYİ Parti: Yüzde 8,9

MHP: Yüzde 6,5

Memleket Partisi: Yüzde 2,2

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1,9

Zafer Partisi: Yüzde 1,6

DEVA Partisi: Yüzde 1,5

Gelecek Partisi: Yüzde 1,3

Diğer partiler: Yüzde 2

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.03.2023 12:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol