İhsan Şenocak yine pes dedirtti

Seçimde işlerinin hayli zor olduğunu gören AKP'liler yine din istismarında zirve yaptılar. Sözde İlahiyatçı İhsan Şenocak, CHP'yi hedef aldı ve Kur'an'ın okunmasını, ibadetleri bile hiçe sayarak, " Bir Allah'ın huzuruna götüreceği en büyük amel CHP'ye düşmanlıktır" dedi.

16 Nisan 2023 Pazar 12:58
İhsan Şenocak yine pes dedirtti

Bir dönem Diyanet İşleri Başkanlığı'nda dahi görev verilen, skandal fetvaları ve sözleri ile tepki çekince kuruluştan uzaklaştırılan, İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İhsan Şenocak, "Bir Müslümanın Allah-u Teala'nın huzuruna götüreceği en büyük ameli CHP'ye düşmanlıktır" görüşünü savundu.

Yeni Akit yazarı Taha Emre Özdemir, Şenocak'ın köşesi aracılığıyla Müslümanları 'uyardığını' belirtti.

Özdemir yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına rakip olarak çıkanların Türkiye'yi sürükleyeceği yeni düzen sayın Karamollaoğlu’nun aksine, “kör, sağır ve dilsiz” olmayanlar tarafından açıkça fark edilirken, Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak da köşemiz aracılığıyla Müslümanları şöyle uyarıyor:

Bir Müslümanın Allah-u Teala'nın huzuruna götüreceği en büyük ameli CHP'ye düşmanlıktır. Bir Müslüman olarak CHP'ye karşı duruşumdan iftihar ediyorum. Dinime, imanıma, bütün mukaddesatıma kast eden CHP'ye karşı oluşum, ahirette güvendiğim en büyük amelimdir."

BİR DİĞERİ DE HZ. MUSA'YI KALKAN YAPTI!

Bu pes dedirten sözlerin bir benzeri de Erdoğan'ın başdanışmanından geldi ve o da Hz. Musa'yı "soğan fiyatı"na kalkan yaptı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Yeni Şafak yazarı Prof. Yasin Aktay, kuru soğan fiyatı ile ilgili Hz. Musa'yı öne sürerek Erdoğan'ı ilginç bir biçimde savunmaya çalıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Yeni Şafak yazarı Prof. Yasin Aktay, kuru soğanın kilosunun 30 TL'ye çıkmasını eleştiren Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 'soğan üzerine oynanan oyunu’ ve soğanın tarihsel sembolizmini bilmemekle suçladı.

HZ. MUSA'YI EKONOMİK KRİZE KALKAN YAPTI

Kılıçdaroğlu’nun algı için seçtiği sebzenin kuru soğan olmasının tesadüf olmadığını iddia eden Aktay, Hz. Musa kavminin de Firavun’dan kurtulduktan sonra Hz. Musa’ya yapmadıkları kaprisi bırakmadığını, gökten Kudret helvası ve bıldırcın yağarken “Yok mu başka bir şey, hani soğan, hani sarımsak, mercimek?” diye şikayet ettiklerini yazdı.

FİYATI ARTAN SADECE 'KURU SOĞAN' MI?

Erdoğan'ın başdanışmanının bu ifadelerinin ardından sosyal medyada hayat pahalılığı ile ilgili yapılan yorumlar akıllara geldi. Öyle ki mesele sadece kuru soğanın fiyatı değil tepeden tırnağa tüm gıda ürünlerinin fiyatının uçuşa geçmesiydi.

DİYANET'TEN BENZER DİNİ AÇIKLAMA

Aktay gibi Henüz geçen yıl Diyanet'in yaptığı "Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah'tır" sözüne yapılan bir sosyal medya yorumu, Aktay'ın soğana karşı Hz. Musa'yı öne sürmesinin ardından yeniden gündem oldu.

"BEN ALLAH'IN KAŞAR PEYNİRİNİ 108 TL YAPACAĞINI SANMIYORUM"

Diyanet'in ve Aktay'ın benzer söylemleri ve ekonomik krize karşı dini kalkan etmelerine karşın "Ben, Allah'ın kaşar peynirini 108 TL yapacağını sanmıyorum" paylaşımı akıllara geldi.

Bahse konu kaşar peynirinin daha 1 sene önce 108 TL fiyatı varken şu an en ucuz kiloluk kaşar peynirinin fiyatının 178 TL olması da dikkat çekti. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.04.2023 14:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol