'HDP'yi Mumla Arayacağız, Arap ve Afgan Partileri Geliyor'

Sınırlarımızdan günde bini aşkın Afgan geçiş yaparken Stratejist Erol Mütercimler, Gazeteci Murat Ağırel ile söyleşisinde " Herkes Arap ve Afgan partilerine hazır olsun" sözleriyle çarpıcı bir öngörüde bulundu.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 05:12
'HDP'yi Mumla Arayacağız, Arap ve Afgan Partileri Geliyor'

Türkiye'ye Suriyeli akınından sonra şimdi de  Taliban rejimi dolayısıyla Afgan göçü yaşanıyor. İran ülkesine gelen Afganlıları kabul etmiyor, adeta transit bir güzergah gibi sınırlarımızdan Türkiye'ye yolluyor. Afgan göçü son olarak yüzlerce kişinin tır kasasında yol kenarı bırakılmasıyla gündeme gelmiş, Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ hoca da, sadece son bir haftada 30 bin Afganlı'nın Türkiye'ye giriş yaptığına vurgu yaparak, iktidarı uyarmıştı.

Son uyarı dikkat çeken öngörüleri ile bilinen Erol Mütercimler'den geldi. Mütercimler, " Böyle devam ettiği taktirde kısa zaman içerisinde Afgan ve Arap partilerini Türk siyasi yaşamında göreceğiz, HDP'yi mumla arayacağız" diyerek, şunları söyledi:

" Bugün siyasal sistem HDP şikayet ediyor öyle mi, işte PKK'nın devamı diyorlar o zaman şöyle birşey düşünelim; HDP bir legal parti öyle mi? Türkiye'de Kürt etnik kimliği ile oy verdiği yalnız sadece Kürt etnik kimliği değil tabii büyük bölümü oy veriyor ama bu demek değildir ki öteki etnik kimlikler vermiyor, Türkler dahil olmak üzere tabiki veriyor, şimdi bundan bizim siyaset dünyamız çok yakınıyor öyle mi? Size şöyle bir şey söyleyeyim 10 yıl belki 20 yıl sonra hazırlansın Türkiye, bir Arap partisine bir de Afgan Partisine.

AFGAN VE ARAP GÖÇÜNDEN DAHA TEHLİKELİ BİRŞEY VAR...

Kaldı ki daha tehlikeli işler var, bugün güneyden göç ettirilmiş olan işte 7 milyona yakın nüfusta bakın bakalım onların içinde kimler Anadolu'ya, Türkiye'ye gelmiş. Her gün operasyon açıklıyor İçişleri Bakanlığı, IŞİD'in şu hücresini çökerttik, IŞİD'in bilmem neyini çökerttik bu radikal İslamcıların diye.Ben size birşey söyleyeyim mi, Afganlar Afganlar deniyor, siz Taliban'ın hangi unsurlarına ait bireylerin o tır kasalarından bu topraklara indiğini bilebiliyor muyuz? Bilemiyoruz kardeşim yarın bakın bakalım bu nüfuslar ne hale gelecek? Herkes Osmanlı'nın son dönemini iyi anımsasın. 10 yıl sonra, 20 yıl sonra, 30 yıl sonra Arap, Afgan partileri kurulacak. Biz bunlara hazırlanalım. Niye çünkü o kadar nüfus var, o nüfus kendisini nerede ifade edecek? Çünkü dernek kurmak zorundalar, parti kurmak zorundalar yoksa bunlar kendilerini nasıl ifade edecekler? Sorunlarını nasıl dile getirecekler? Bugün tekrar söylüyorum siyasal sistem HDP'den şikayet ediyor, korkarım ki yarın HDP'yi mumla arayacağız.

MÜTERCİMLERİN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İSTERSENİZ ALTTAKI VİDEOYU TIKLAYIN!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.07.2021 05:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol