Gaziosmanpaşa'daki Göçmenler Yakalandı

Adeta bir göçmen ülkesi haline gelen Türkiye'ye insan akını son sürat devam ediyor. Son olarak Gaziosmanpaşa'da kamyon kasasından sokağa bırakılan 120 kaçak göçmenin görüntüleri pes dedirtmişti. O göçmenlerin yakalandığı açıklandı.

26 Eylül 2022 Pazartesi 13:30
Gaziosmanpaşa'daki Göçmenler Yakalandı

Gaziosmanpaşa’da kamyon kasasından sokağa dağılan kaçak göçmenlerin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından düzenlenen operasyonda 120 kaçak göçmen yakalandı. Yabancı uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziosmanpaşa’da dün gece saatlerinde kaçak göçmenler kamyon kasasından inerek sokaklara dağıldı. Bu anlara ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından polis ekipleri, çalışma başlattı. Karadeniz Mahallesi’nde bir cadde üzerinde durdurulan minibüste kaçak göçmenler ve M.E. ve B.K. isimli yabancı uyruklu şüpheliler yakalandı. İlçe genelindeki denetimlerde, 33 Afganistan uyruklu, 21 Pakistan uyruklu, 61 Suriye uyruklu, 3 Bangladeş uyruklu, 1 Angola uyruklu ve 1 Azeri uyruklu olmak üzere toplam 120 kaçak göçmen yakalandı.  İdaresine teslim edildi.

M.E. ve B.K. isimli yabancı uyruklu şüpheliler ise “Göçmen Kaçakçılığı” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca Adli Kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

120 kaçak göçmen sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, 3 farklı adrese yapılan operasyon sonucunda kaçak göçmenleri taşıyan şoförler ve 143 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bazı sosyal medya platformlarında yer alan, bir kamyonla İstanbul’a getirilen kaçak göçmenlerin Gaziosmanpaşa ilçemizde sokağa indirildiğine ilişkin görüntü ve paylaşımlarla ilgili olarak güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda;

Kaçak göçmenlerin sevkinde kullanıldığı tespit edilen 45ADU797 plakalı kamyon sahibi G.Ç ve sürücü H.Ç adlı şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, olayda kullanılan kamyona el konulmuştur.

Gaziosmanpaşa İlçemiz Karadeniz Mahallesinde kamyondan indirilen kaçak göçmenlerin yerleştirildiği tespit edilen 3 farklı adrese yapılan operasyonda 39, ilçe genelinde yapılan diğer çalışmalar ve yol uygulamalarında 104 kaçak göçmen yakalanmış, içinde 13 kaçak göçmen taşıyan bir minibüsün şoförü de gözaltına alınmıştır.

Kaçak göçle mücadele kapsamında Gaziosmanpaşa ilçemizde yapılan çalışmalarda yakalanan toplam 143 kaçak göçmen, haklarında yapılacak adli ve idari işlemler sonrasında sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Göçmen kaçakçılığı suçuna karışan 3 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

İlimizde göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 26.09.2022 – Saat 12.00”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.09.2022 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol