Fatih Altaylı, “Meseleyi İslam'a getiren biz değiliz"

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nın altı yaşında “evlendirilmesi” skandalıyla ilgili, Fatih Altaylı, “Meseleyi cemaate, tarikata, İslam'a getirenler biz değiliz." ifadelerini kullandı.

13 Aralık 2022 Salı 14:30
Fatih Altaylı, “Meseleyi İslam'a getiren biz değiliz"

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nın altı yaşında “evlendirilmesi” skandalıyla ilgili, “Meseleyi cemaate, tarikata, İslam'a getirenler biz değiliz. Tam aksine meseleyi bir cemaat meselesi haline getirenler bu sapkınlığı savununlar” dedi.

“Elbette ki suç da ahlaksızlık da, sapıklık da bireyseldir. Ama birileri bir suçu, bir sapıklığı, bir ahlaksızlığı savunmaya kalkarsa o zaman o suç, sapıklık, ahlaksızlık artık her ne ise ‘kolektif’ hale gelir” diyen Altaylı, “Bu ahlaksızlık bir cemaate mal edilemez!” eleştirilerini katıldığını belirterek, “Meseleyi cemaate, tarikata, İslam'a getirenler biz değiliz. Tam aksine meseleyi bir cemaat meselesi haline getirenler bu sapkınlığı savununlar” notunu düştü.

Altaylı, “Ama o ahlaksız, cemaat tarafından korumaya alınmışsa, ahlaksız, cemaatin tüm gücü ile yargıda, medyada, toplumda korunmaya çalışılıyorsa, ahlaksızlık örtbas edilmeye çalışılıyorsa daha da ötesi cemaatçileri ya da sıra yarın da bize gelebilir korkusu ile cemaatleri koruma altına almaya kalkıyorsa ve hatta bu rezilliği ortaya çıkaranları hedefe koyup ‘Timur Soykan tutuklansın’ diyerek aşağılık bir başlık altında örgütleniyorsa, o sapıklık da, o suç da bal gibi cemaate teşmil edilebilir” ifadelerini kullandı.

Altaylı yazısında ayrıca şunları kaydetti:

“Gerçeği aramak yerine örtbas etmeyi seçen kurum da suça ortaktır. Rüşvetçi bir siyasetçi koruma altına alınmışsa, rüşvetçi bir belediye başkanı partideki mevcudiyetini sürdürüyorsa, suça bulaşmış bir bürokrat yargıdan korunup yerini koruyorsa, kalemini satmış bir gazeteci gazetesindeki varlığını sürdürüyorsa o zaman suç kuruma bulaşır.

Ve ister istemez bu gibi suçların bu kurumlarda suç olarak, ayıp olarak görülmediği, bu yüzden de yaygın olduğu intibaı ortaya çıkar. Yaygın olsa da olmasa da… Bu nedenle sapkın baba, sapkın anne ve sapkın sözde damadın suçunu cemaate, tarikata ve hatta ne yazık ki, bir inanca bulaştırmaya çalışan biz değiliz. Onu yapan, bu suçu örtbas edip koruyan, suçu ortaya çıkaranlara saldıranlardır. Selvi boylulardır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.12.2022 14:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol