Erken Seçim İçin En Net Tarih Açıklandı, Bakın Kim 5 Puan Fark Atıyor!

Avrasya Araştırma’nın sahibi Kemal Özkiraz AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin oy oranları hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu.

28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:07
Erken Seçim İçin En Net Tarih Açıklandı, Bakın Kim 5 Puan Fark Atıyor!

2023 seçimleri için geri sayım devam ederken anket şirketleri de yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını yayınlamaya devam ediyor. Araştırma şirketlerinin seçim çalışmalarında çıkan sonuçlar her geçen gün biraz daha netleşiyor.

Ekonomik koşullar nedeniyle AK Parti ve MHP’nin oylarında yaşanan azalma muhalefetteki CHP ve İYİ Parti’nin oylarını artırmasına neden oluyor. Bu doğrultuda seçim anketi çalışmalarına hız veren Avrasya Araştırma’nın sahibi Kemal Özkiraz da gidişata göre ilk seçimlerde partilerin alacağı oylar hakkında oldukça dikkat çeken tahminlerde bulundu.

Son anketi canlı yayında açıkladı: İşte Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasındaki puan farkıSon anketi canlı yayında açıkladı: İşte Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasındaki puan farkı

Aksoy Araştırma'dan çarpıcı anket: 'AKP'ye oy geçişi neredeyse durdu!'Aksoy Araştırma'dan çarpıcı anket: 'AKP'ye oy geçişi neredeyse durdu!'

GÖRECEKSİNİZ DİYEREK PAYLAŞTI

Twitter üzerinden seçimlere yönelik beklentilerini açıklayan Avrasya Araştırma’nın sahibi Kemal Özkiraz CHP’nin AKP’ye 5 puan fark atacağını öne sürdü.

Özkiraz, İYİ Parti’nin de MHP’ye en az 8 puan fark atacağını belirtti. Özkiraz aynı zamanda muhalefet partilerinin toplam oy oranının yüzde 65’in üzerinde olduğunu iddia etti.

Özkiraz iddialı paylaşımında “İlk seçimde CHP, AKP'ye en 5 puan İYİ Parti, MHP'ye en az 8 puan fark atacak. Muhalefet toplamı yüzde 65'i geçecek. Göreceksiniz.” diye yazdı.

ERKEN SEÇİM İÇİN EN NET TARİH...

Özkiraz bunları söylerken kulislerde seçimin erkene alınarak 6 Kasım Pazar günü yapılacağı konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Sonbaharda seçim bekliyorum, ekonomiyi götüremezler” dedi.
 Ankara kulislerinde “İktidar bu ekonomik tabloda 2022 kışını çıkaramaz, erken seçim olacak” havası hakim. Seçimin erkene alınarak 6 Kasım Pazar günü yapılacağı konuşuluyor. Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sonbaharda seçim bekliyorum, ekonomiyi götüremezler” dedi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “İktidar kendi çıkarı olacağını gördüğü an, erken seçime karar verebilir. Biz erken seçim ihtimalini göz ardı etmiyoruz” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “İktidar giderek ağırlaşan şartlar altında Haziran 2023 seçiminde 200 milletvekilinin altına düşme ihtimali görürse, bunu engellemek için seçimi erkene alır. TBMM'nin 401 sandalyesi AKP-MHP dışında oluşması demek, Yüce Divan kapısının da açılması demektir. Bunu göze alamazlar, şartlar daha da ağırlaşmadan tarihi öne çekebilirler” tespiti yaptı.

360 OY VEYA CUMHURBAŞKANI

Erken seçimle bağlantılı bir diğer konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez adaylığı için dile getiriliyor. Anayasa gereği bir kişi Cumhurbaşkanlığına en fazla 2 kez aday olabiliyor. Ancak seçim erkene alınırsa 3. kez adaylığın önünde engel bulunmuyor. Yeni sisteme göre erken seçime gitmek için Cumhurbaşkanının kararı veya Meclis'te 360 oy gerekiyor. Meclis'in mevcut aritmetiği hiçbir parti ve ittifaka bu imkanı vermiyor. AKP'nin 286, MHP'nin ise 47 milletvekili var. 27 eksik kalıyor. Ancak iktidar ‘Evet' derse, CHP ve İYİ Parti de erken seçim istediği için 360 rahat bulunuyor.

EN ÖNEMLİSİ SANDIK GÜVENLİĞİ
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise “Biz bugüne kadar hep erken seçim istedik. Ama seçimde sandık güvenliğini garanti etmek çok önemli. 6'lı masanın en önemli gündem maddelerinden biri de bu. İktidar, Türkiye'yi yönetemediği için kaçmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanının yetkisi var buyursun ülkeyi seçime götürsün” açıklaması yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2022 12:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol