'Erdoğan'ın Yapacaklarının Boyutlarını Kimse Hesap Edemiyor'

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, AKP'de yaşanan oy kaybını yorumlarken "Son 10 günde hükümetin açıklamalarında maaşlarda ciddi artışlardan söz ediliyor. Erdoğan mümkün olan bütün boyutlarıyla tam bir seçim ekonomisi uygulayacak" dedi.

21 Aralık 2021 Salı 16:17
'Erdoğan'ın Yapacaklarının Boyutlarını Kimse Hesap Edemiyor'

Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki tarihi değer kaybıyla birlikte her alanda peş peşe gelen zamlar, vatandaşın belini büktü. Hayat pahalılığının siyasete etkileri anket sonuçlarına da yansırken, MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan  Sencar, "AK Parti 2018’e göre bugün yaklaşık 11 puanlık asgari 10,5 puanlık seçmenini kaybetmiş durumda. Ve bu 11 puanlık kaybın 9 puanı hâlâ kararsızlarda duruyor" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Yani AK Parti’yi, MHP’yi terk edenler, onlarda da 3 puanlık bir terk ediş var, bunlar bir başka yere gitmiyorlar.  AK Parti’yi terk edenlerin, uzaklaşanların sadece 2 puanı diğer partilere dağılmış durumda. Bir kısmı DEVA’ya bir kısmı Gelecek Partisi’ne bir kısmı başka yere geçmiş."

'ERDOĞAN BUNU ÇOK İYİ BİLİYOR'

CHP ve İYİ Parti'ye buradan dikkate değer bir akış olmadığını dile getiren Sencar, "Bu şöyle bir risk faktörü muhalefet açısından, Erdoğan eğer bir şekilde ekonomik nedenlerle terk etmiş bir seçmene ekonomik rahatlama getirirse bir kısmının döneceğinden hiç şüphem yok, Erdoğan bunu çok iyi biliyor" diye konuştu.

Ünlü kamuoyu araştırmacısı, şu görüşleri dile getirdi:

"Son 10 günde hükümet cenahından yapılan açıklamalarda maaşlarda ciddi artışlardan söz ediliyor. Erdoğan mümkün olan bütün boyutlarıyla tam bir seçim ekonomisi uygulayacak. Boyutlarını kimsenin hesap edebileceği bir şey değil.

'DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜKLER VE ADALET ADINA DEĞİL, EKONOMİYİ İYİ YÖNETEMEDİĞİ İÇİN AK PARTİ'Yİ TERK ETTİLER'

Seçim ekonomisi uygulayacak, insanların bir miktar geri gelmesini sağlayacak. Bu mümkün. Bu insanlar demokrasi, hukuk devleti adına, özgürlükler, adalet adına AK Parti’yi terk etmediler, ekonomiyi iyi yönetemediği için terk ettiler."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.12.2021 16:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol