Erdoğan'ın kullandığı 'Ruberu' ne demek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında reburu kelimesini söylemesi, Türkiye’de yeni bir gündem oluşturdu. Peki Ruberu nedir, Ruberu ne demek? Ruberu hangi dilden dilimize geçti?

10 Mart 2023 Cuma 16:43
Erdoğan'ın kullandığı 'Ruberu' ne demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mart'ta Beştepe'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında seçim kararını imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Açıklamalarında Ruberu kelimesini de kullanan Cumhurbaşkanı, bu açıklaması sonrasında bilinmeyen bu kelimenin araştırılmasına neden oldu.

Vatandaşlar Ruberunun ne demek olduğunu bilmediği için Ruberu nedir, Ruberu ne demek? Ruberu hangi dilden dilimize geçti? gibi araştırmalara başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ruberuyu için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak hazırladığımız tüm müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak, Ruberu görüşmelerle kampanyamızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Peki, Ruberu nedir?

"Ruberu" kelimesi Farsça kökenli bir kelime olmakla birlikte öz dilde "روبرو" şeklinde yazılmaktadır. Farsça'da kullanılan genel bir ifadedir. Ruberu’nun Türkçe karşılığı "yüz yüze", "karşı karşıya" anlamına gelir. "Yüz yüze" ifadesi iki veya daha fazla kişinin birbirlerine karşı tam olarak karşıya gelerek yakın mesafede konuşmaları veya etkileşimde bulunmaları anlamına gelir. Bu ifade, kişiler arasındaki doğrudan temas veya iletişimi belirtmek için kullanılır. Örneğin, "Toplantıda patronumuzla yüz yüze görüştük." şeklinde bir cümlede, "yüz yüze" ifadesi patron ile görüşmenin doğrudan ve kişisel olarak gerçekleştirildiğini ifade eder.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.03.2023 16:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol