Erdoğan'ın İçine Korku Düştü, 'Kaybedecek Çok Şeyimiz Var'

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istişare ve değerlendirme toplantısında sarf ettiği sözlerle en büyük endişesini açığa vurduğunu söyledi.

07 Temmuz 2022 Perşembe 11:54
Erdoğan'ın İçine Korku Düştü, 'Kaybedecek Çok Şeyimiz Var'

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Ankara Ticaret Odası'nda yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Yetkinreport.com'da yayınlanan yazısında  "Erdoğan’ın yüreğine seçimi kaybedebileceği korkusu düşmüş ve bu korkunun nedenini gayet doğru olarak saptamış. Erdoğan’ın yüreğine düşen korku 2023 seçiminin kızgınlık ve kırgınlık seçimi olması" diyen Yetkin, şöyle devam etti:

"O yüzden diyor 'Bu seçim kızgınlıkla, kırgınlıkla, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir' diye.

Kime diyor? Güya 'istişare ve değerlendirme' toplantısı için Ankara’ya çağırdığı AK Parti’nin 'Geçmiş Dönem Belediye Başkanlarına'. İstişare ve değerlendirmenin anlamı genellikle bir konuşma da onlara yapmak, daha doğrusu bir konuşma da onlara hitaben yapmak oluyor.

Zaten böyle bir toplantının yapılması bile başlı başına Erdoğan’ın artık kendi partisindeki kan kaybının farkında olduğunu ve onu durdurma çabasına girdiğini gösteriyor.

Yirmi yıllık iktidarında kimler geldi, kimler geçti? Herkesin gönlünü hoş tutmak mümkün değil. Ama seçimi yitirebileceği korkusu yüreğine düşmüş AK Parti liderinin. 'Kayıpları telafi edeceğiz' sözüne sarılıyor."

Yazının tamamını okumak isterseniz TIKLAYIN

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün geçmiş dönem belediye başkanlarıyla bir araya gelen Erdoğan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin kaybedilmesinden dolayı üzüntü duyduğunu söylemiş, ardından “Seçimi kaybettik demiyorum sadece başkanlık nezdinde diyordum. Çünkü meclislerini biz kazandık. Bunu iyi anlatmamız lazım” ifadesini kullanmıştı. 

'KAYBEDECEK ÇOK ŞEY VAR'
2023 seçimleri için ”Kızgınlık, kırgınlık, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir” diyen Erdoğan, şöyle devam etmişti:

”Türkiye, dünün Türkiye’si değil. Eser ve hizmetlerimizle çok ileri ve farklı bir yerdeyiz. Artık kaybedecek çok şeyimiz var."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.07.2022 12:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol