Erdoğan'ın Diyarbakır Gezisi İçin Öcalan İddiası!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi konuşulmaya devam ederken İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray'dan bomba bir iddia geldi. Çıray, Halk TV'de Erdoğan'ın Diyarbakır gezisine ilişkin aldıkları önemli duyumları anlattı.

24 Ekim 2022 Pazartesi 14:20
Erdoğan'ın Diyarbakır Gezisi İçin Öcalan İddiası!

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır ziyareti Abdullah Öcalan ile görüşüldüğünün delilidir" ifadelerini kullanarak Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili aldığı duyumları şöyle aktardı:

"İktidar medyası ve iktidar İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinden bu yana Millet İttifakı'nı dağıtmak için tüm stratejileri kullandı. Hatta teröristbaşı Abdullah Öcalan dahil. Bakın Sayın Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır ziyareti Abdullah Öcalan ile görüşüldüğünün delilidir. Bize gelen bilgiler bu yöndedir. Siyasi iktidar sözde bir çözüm projesi ile vatandaşı kandırmak adına ortaya koymaya çalışıyor ama yine duyumlarımızı göre 'Artık beni dinlemiyorlar, siz gidin biraz halkı ikna edin demiş teröristbaşı... Ondan sonra gelin konuşalım' diye önemli duyumlara sahibiz.

Diyarbakır'da alkışlanmayan Erdoğan: Pek memnun değiller galiba    Diyarbakır'da alkışlanmayan Erdoğan: Pek memnun değiller galiba

'Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy ver' derse asla onları dinlemeyecekler'

Bu duyumları önemli bulmasaydım burada söylemeyeceğimi yıllardır beni bürokrasiden ve siyasetten tanıyan birileri olarak takdir edersiniz. Dolayısı ile yeni bir çözüm süreci peşindeler. Bu konuda da Abdullah Öcalan'la problemleri yok. Ancak Güneydoğu'da yaşayan yurttaşlarımızla problemleri var. Bugün Güneydoğu'da politize olmuş seçmene kim gider 'Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy ver' derse asla onları dinlemeyecekler.

'Kürtler'in özgür iradesini propaganda ya da başka yolla etkileyemeyecek'

Bunu nerede gördük. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Seçimlerinde gördük. Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunmasına rağmen kardeşinin de televizyona çıkarılmasına rağmen başka bir irade kullanıldı. O irade ne idi? 'Benim her şeyime dokunabilirsin ama oyuma dokunamazsın' bu bir... İki, herkes şu bilince yavaş yavaş ulaştı. Eğer demokrasi yoksa eğer özgürlükler yoksa eğer anayasal hukuk devleti yoksa benim köküm, kökenimin, inancımın ne olduğunun hiçbir önemi yok. Çünkü fikirlerimi söyleyemeyeceğim.. O halde bütün görüş ayrılıklarını bir köşeye koyalım, demokrasi konusunda hep birlikte işbirliği yapalım şuuru oluştu. Ben buna vicdan kardeşliği diyorum. Bu vicdan kardeşliği bu seçimlerde hükmünü icra edecek. Kim etkilemek isterse istesin, Güneydoğu ve Doğu'daki Kürtler'in özgür iradesini propaganda ya da başka yolla etkileyemeyecek.

'20 yıl bekle Alevi açılımı, EYT açılı yap'

Siz şimdi 20 yıl bekleyip Alevi açılımı yapmaya kalkarsanız Aleviler'in oylarını da etkileyemezsiniz. Yani tırnak içinde söylüyorum Türk milletini kolay satın alınabilecek meta olarak mı görüyorlar? Bunu böyle görüyorlarsa seçim sandığında yanıldıklarını da görecekler. 20 sene bekle EYT'yi çıkarmaya çalış. 20 sene bekle fakirlikten insanlar sürünsün, seçime 6 ay kala asgari ücreti yükseltmeye çalış. Bunların yapılmasına asla karşı değiliz. Çok geç kalmış buluyoruz. Milletin de bu seçim propagandasına kanacak hali yok.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.10.2022 14:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol