'Erdoğan, Sedat Peker'in Elinde Ne Olduğunu Kestiremiyor'

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker konuştukça AKP iktidarı çatırdıyor. Peker sadece konuşmuyor aynı zamanda video ve fotoğraflarla ifşalarını belgelendiriyor da. Hal böyle olunca iktidar kanadında sıkıntı büyüyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru, AKP'li eski vekil Turhan Çömez de, Sedat Peker'in iddialarının ardından gelen istifaları değerlendirdi ve "Erdoğan Peker'in elinde ne olduğunu kestiremiyor" dedi.

02 Eylül 2022 Cuma 12:38
'Erdoğan, Sedat Peker'in Elinde Ne Olduğunu Kestiremiyor'

Ergenekon sürecinde yurtdışına giden ve hayatını İngiltere'de doktorluk yaparak sürdüren, bir dönem Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden olan Turhan Çömez, Sedat Peker'in ortaya attığı iddiaları değerlendirdi.

Çömez, “Saraya kadar çöreklenmiş yapıların yolsuzluğa batarak lüks hayat sürüyor olmaları aldatılmışlık duygusu uyandırdı” dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Ruhat Mengi'ye konuşan Çömez, "17-25 Aralık döneminde dahi herkes korundu, şimdi ise istifalar geliyor. Bunun nedeni ne?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Birincisi 17-25 Aralık'taki süreci Erdoğan çok profesyonelce yönetti. O dönemde elindeki medya gücüyle karşısına bir hedef koydu ve sürecin Erdoğan ve AKP iktidarına karşı bir darbe girişimi olduğuna toplumu inandırdı. Toplum da; en azından muhafazakâr taban ve AKP'ye oy verenler de Erdoğan'ın bu söylemlerine inandılar ve sürecin bir montaj olduğunu ve bunun profesyonelce yurtdışından yönetildiğini, arkasında FETÖ'nün olduğunu düşündüler ve buna ikna oldular. Erdoğan da bundan bir mağduriyet üretebildi.

Fakat bu seferki olay böyle değil, çünkü işin içerisinde çok gerçek fotoğraflar, belgeler var, kişiler çok gerçek. Sadece konuşmanın ötesinde bilgiler, belgeler var, videolar ortaya çıkıyor, kişilerin kendi arasındaki kirli ilişkiler ortaya çıkıyor, istifalar var, yurtdışına kaçmaya çalışan insanlar var, bu arada yakalanan ve hapse atılan insanlar var. Aile içerisindeki kavgalardan ortaya dökülmüş ifşaatlar ve itiraflar var.

Sedat Peker o görüşmeyi anlattı - Son Dakika Haberler Milliyet

Tüm bunlara baktığımızda 17-15'ten farklı bir süreç yaşıyoruz, zaten ben bugün ortaya çıkan istifaların da arkasında Erdoğan olduğunu düşünüyorum. O bu süreci mutlaka analiz ettirmiştir, hızlı anket çalışmaları yaptırmıştır, bunun aleyhine döndüğünü görmüştür, okumuştur ve bu sebeple muhataplarına istifa talimatı vermiştir. Süreci artık yönetemeyeceğinin farkına varmıştır, ilişkilerin kirliliği ve giriftliği toplum nezdinde başka bir anlam ifade etmeye başladı ve artık inandırıcı oldu."

PEKER'İN ELİNDE NE OLDUĞUNU BİLEMİYOR

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her gün bir yenisi ortaya saçılan skandallara neden sessiz kaldığına yönelik soruya ise "Birkaç sebeple; birincisi konuyu küçültmek ve örtmek istiyor çünkü konuşması halinde konunun daha da büyüyeceği kaygısı var. Öte yandan karşı tarafın elinde neler olduğunu, hangi bilgilerin Türkiye'den Peker'e ulaştığını ve ulaştırılacağını henüz kestiremiyor. O bakımdan olayı biraz daha etkisiz ve önemsiz hale getirmek için sessiz birkaç istifayla ve üzerinde hiç konuşmayarak kapatmaya çalışıyor." cevabını verdi.

Sedat Peker: Erdoğan düşerse...

Erdoğan'ın bu defa süreci kendi lehine çeviremeyeceğini de vurgulayan Çömez, sözlerini şöyle tamamladı:  "Bundan önce yapmış olduğu çıkışlarla, manipülasyonlarla ve medya marifetiyle toplumu büyük ölçüde kendine inandırmıştı, en azından taraftarlarını inandırmıştı. Ama bu kez AKP tabanında bile büyük bir hayal kırıklığı var, kırgınlık var, öfke ve aldatılmışlık duygusu var. Özellikle ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde Ankara'daki çevrelerin, saraya kadar çöreklenmiş kimi yapıların inanılmaz rakamlardan bahsediyor olması, şatafatlı ve lüks bir hayat sürüyor olmaları tabanda çok büyük öfke uyandırdı. Bunun altını çizmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Söyleşinin tamamını okumak isterseniz, TIKLAYIN!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.09.2022 15:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol