Erdoğan: İstiklal Caddesinde Terör Kokusu Var

İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin ilk açıklamasını yapan Erdoğan, ölü ve yaralı sayısının yükseldiğini bildirdi. "Valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var" diyen Erdoğan, "İlk tespitler, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında" ifadelerini kullandı.

13 Kasım 2022 Pazar 18:36
Erdoğan: İstiklal Caddesinde Terör Kokusu Var

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından ilk açıklamasını yurt dışı ziyareti öncesinde havalimanında yaptı.

Erdoğan, yaptığı ilk açıklamada, patlama nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 5’ya yükseldiğini bildirdi.

“Devletimizin ilgili birimleri, bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çabalarını sürdürmektedir” diyen Erdoğan, 4’ü olay yerinde, 2’si hastaneden olmak üzere patlama nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Erdoğan, şu aşamada olayın terörle ilişkili olup olmadığını bilmediklerini belirtti. "Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var" diyen Erdoğan, "Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında" ifadelerini de kullandı.

RTÜK, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir" açıklaması yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

image (1)

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Kızılay, Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMALAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın ardından ilk açıklamasını Twitter üzerinden yaptı. Yerlikaya, patlama sebebiyle can kaybı ve yaralıların olduğunu söyledi.

Yerlikaya, şunları belirtti:

“Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Screenshot_30

Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir.

Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir.

Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.11.2022 13:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol