Erdoğan'ın Yaşadığı Rahatsızlığı Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bayramlaşma mesajında uyuklaması sağlığı hakkındaki tartışmaları alevlendirdi. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, 'Erdoğan'ın sağlık verileri halkla paylaşılmalı çünkü bu bir ilk değil" deyip, özellikle o rahatsızlığa dikkat çekti.

24 Temmuz 2021 Cumartesi 09:18
Erdoğan'ın Yaşadığı Rahatsızlığı Açıkladı

İşte Saltık'ın, TELE1 canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığına ilişkin yaptığı o açıklamalar:

" Erdoğan'ın son uyuklama hali ilk değil daha önce de Ukrayna'da olmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı basına açıklama yaparken Erdoğan ayakta uyukladı ve Ukrayna Devlet Başkanı kürsüye vurarak Erdoğan'ın bir anlamda uyarmaya ve kendisini dinlemeye çağırmış oldu. 2006'da yaşanan ve aracının camı kırılarak müdahale edilen olayda da yine epilepsi, sara nöbeti gibi duruyordu. İsviçre'den Doktor Hakkı Akalın bir yayın yapmıştı ve bir psikyatr uzmanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Epilepsi hastası olduğunu söylemiş, Epilepsi ile bağlantılı olabilecek birçok hastalığa da sahip bulunduğunu açıklamıştı. Bu açıklama bir biçimde yalanlanmadı, yanıt da verilmedi. Doktor Akalın, aksini iddia edenler varsa çıksın söylesin diye de özellikle vurguladı.

ZAMAN VE MEKAN ORYANTASYONU...

Dolayısıyla Erdoğan'ın o açıklaması, daha önceki bir kaç örnek ve daha da ürkünç olmak üzere, vahim olmak üzere biri de Erdoğan'ın zaman ve mekan oryantasyonu ile ilgili bir durum. Seçim konuşmalarında örneğin Isparta'da bu üniversiteyi biz yapmadık mı dedi oysa o üniversite kendileri iktidara gelmeden önce Süleyman Demirel döneminde yapılmıştı. Bir başka üniversite için daha aynı şeyi yapmıştı. Dolayısıyla Erdoğan'ın zaman ve mekan oryantasyonunu yitirdiğini gözlemliyoruz. Bunların hepsini birarada değerlendirdiğimizde son derece ciddi bir tablo ortaya çıkıyor. Mutlaka netleştirilmesi gerekir. 45 yıllık çok kıdemli bir hekimim ve hakkında konuştuğumuz kişi de 90 milyonluk dev bir ülkenin yazgısını iki dudağı arasında tutan, elleri arasında tutan bir insan. Tabi ki kimse sağlık sorunu yaşamasın hele hele ülkeyi yönetenler çok daha sağlıklı olsun isteriz ancak Sayın Cumhurbaşkanı konuşurken uyukluyor. Dinlerken uyuklama olabilir, yorgunluktan.

CUMHURBAŞKANI'NIN SAĞLIK VERİLERİ PAYLAŞILMALI

ABD'de Joe Biden göreve geldiğinde ülkenin en yaşlı başkanı oldu. 78 yaşında ve sağlık durumu hakkında kendisi dahil Beyaz Saray sözcüsü bile sağlığı konusunda şeffaf olacaklarını söylediler. Biz de Erdoğan'ın yorgunluk dolayısıyla uyukladığını varsaysak bile bu kabul edilemez çünkü bir ülkenin yönetiminde bütün bu kararları tek başına alan, mutlak otorite olan birinin demeç verirken yorgunluk gerekçesiyle uyuklaması kabul edilemez. Çünkü başka kontrol mekanizmaları yok. Parlamenter rejimde TBMM Başkanı çıkıp, Sayın Erdoğan'ın sağlık raporunu talep edebilirdi ama şu anda bunu yapabilmek mümkün değil tabiki. Ayrıca bu veriler kişiseldir savunması da geçerli değil çünkü ülkeyi yöneten insanların verileribi kamuoyuyla paylaşmaları gerekir. Ayrıca halkın bilme hakkı vardır ve Anayasal bir haktır.

SALTIK'TAN ŞOK HATIRLATMA!

TELE 1 ekranlarında yayımlanan "5 boyut"ta konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, 2006 yılına ait çarpıcı bir hatırlatma da yaptı. Saltık, 2006 yılında Erdoğan'ın aracında fenalaştığını ve kendisine ilk müdahaleyi yapan isim olan Sümer Güllap'ın bu olaydan 6 ay sonra gripten öldüğünü söyledi. Olayın büyük bir soru işareti olduğunu söyleyen Saltık, konuklara yaptığı bu hatırlatma ile stüdyoda şaşkınlık yarattı. 

NE OLMUŞTU?
AŞIRI yorgunluk ve oruca bağlı olarak şeker değerlerinde düşme nedeniyle saatlerinde aniden fenalaşan Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, koruma polisi ve şoförü hastane önünde panikleyerek kapıları kapatıp çıkınca, zırhlı aracında mahsur kaldı. Koruma polisleri, baygınlık geçirmekte olan Erdoğan’ı, zırhlı aracın şoför tarafındaki camını bitişikteki inşaattan buldukları çelik makası ve balyozla kırarak çıkardılar. 

Güven Hastanesi'nde doğru teşhis ve müdahaleyi yapan Sümer Güllap, olaydan 6 ay sonra gripten hayatını kaybetti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.07.2021 10:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol