Erdoğan AKP'de 56 ismin üzerini çizdi, kimler var kimler

AKP'de hem kesintisiz 3 dönem vekillik yapmış hem de geçmişte aralıklarla 3, 4, 5 dönem vekillik yapmış ve halihazırda milletvekili olan 56 ismin aday gösterilmeyeceği iddia edildi. Bu isimler arasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Mahir Ünal ve Hamza Dağ gibi isimlerin bulunduğu öne sürüldü.

08 Nisan 2023 Cumartesi 16:58
Erdoğan AKP'de 56 ismin üzerini çizdi, kimler var kimler

Siyasi partilerin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacakları milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmeleri için belirlenen süre yarın saat 17.00'de dolacak.

AKP Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, 28. dönem AKP milletvekili adayları listesine ilişkin, “Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Yarın öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil” açıklamasını yaptı.

CNN Türk'te yer alan habere göre, AKP'de 3 dönem kuralı genişletilerek uygulanacak. Hem kesintisiz 3 dönem vekillik yapmış hem de geçmişte aralıklarla 3, 4, 5 dönem vekillik yapmış ve halihazırda milletvekili olan 56 isim aday gösterilmeyecek.

Bu isimler arasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, parti kurmayları Vedat Demiröz, Hamza Dağ, Meclis komisyon başkanları Akif Çağatay Kılıç, Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Mahir Ünal, Öznur Çalık, Süreyya Sadi Bilgiç de bulunuyor.

AKP listelerinde seçilecek sıralardan HÜDAPAR'a 3, Demokratik Sol Parti’ye ise 2 milletvekili adaylığı kontenjanı verilmesi bekleniyor.

Bu kontenjanların ilgili partilerce genel başkanlar ve kurmaylarınca kullanılması da bekleniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.04.2023 11:13
Anahtar Kelimeler:
AKPMilletvekiliErdoğan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol