'Erdoğan 2023'te Aday Olmayacak Çünkü...'

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, “Erdoğan’ın çok önemli bir kararını açıklıyorum; Erdoğan 2023’te cumhurbaşkanı adayı olmayacak” ifadesini kullandı.

27 Şubat 2021 Cumartesi 12:33
'Erdoğan 2023'te Aday Olmayacak Çünkü...'

Orhan Uğuroğlu bugünkü yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılında verdiği bir röportajındaki, “Yeni bir partiye girebilirim. Ancak şartlarım var. Bu partide 65 yaşın üstündekiler siyaset yapamayacak. En son 65 yaşında aday olunabilir. Erbakan’ın yaşı 70 iş bitmiş” sözlerini hatırlatarak, “Dün 67 yaşına basan Erdoğan’ın doğum günü kutlu olsun” dedi.

Uğuroğlu’nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Değerli okurlarım, Erdoğan’ın mahkûmiyet kararındaki hüküm gerekçelerini lütfen bir kez daha okuyun. İster gazete kupürünü saklayın, ister bir kâğıda not alın; Erdoğan’ın bugünlerde yaptığı konuşmalar ile karşılaştırın. Dünden bugüne; Erdoğan’ın konuşmalarının hedefi farklı mı? Derler ki; ‘Huylu huyundan vazgeçmez.’

Erdoğan’ın çok önemli bir kararını açıklıyorum; Erdoğan 2023’te cumhurbaşkanı adayı olmayacak. Nedenini Erdoğan şöyle açıklamıştı: ‘Yeni bir partiye girebilirim. Ancak şartlarım var. Bu partide 65 yaşın üstündekiler siyaset yapamayacak. En son 65 yaşında aday olunabilir. Erbakan’ın yaşı 70 iş bitmiş’

Dün 67 yaşına basan Erdoğan’ın doğum günü kutlu olsun. 2024’de Erdoğan’ın yaşı 70 işi bitmiş olacak. Erdoğan bilirsiniz verdiği sözü kesinlikle tutar. AKP’liler de Devlet Bahçeli de yaşı uygun aday bulsunlar. Ben bir kıyak yapıp önereyim: Berat Albayrak.”

'DESTEKSİZ YÜRÜYEMİYOR' DENMİŞTİ AMA...

Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son görüntülerine 'desteksiz yürüyemiyor' yorumlarının yapılması sonrası TRT spikeri Işıl Açıkkar, Erdoğan'ın rahatsızlığını açıkladı. Açıkkar, "Yahu adamın bel fıtığı var bel" dedi.

“BEL FITIĞI VAR”

“2 gündür dönen görüntülere istinaden” ifadelerini kullanan Açıkkar, “Yahu adamın bel fıtığı var bel” dedi.

Işıl Açıkkar, paylaşımının devamında “Yeri geliyor otuz küsür yaşımda ben siyatikten vs yürüyemiyorum. Ayıptır artık! Desteksiz yürüyemiyor dediğiniz insan, aynı şehir aynı gün” ifadelerini kullanarak Erdoğan’ın penaltı attığı fotoğrafı paylaştı.

Birgün'den Yaşar Aydın'ın kulis haberine göre ise geçtiğimiz yılın Kasım ayında görevinden istifa ettikten sonra bir daha görünmeyen Berat Albayrak’ın Mart ayında televizyon programları ve söyleşilere katılabileceği ifade edildi.

“Aldığımız duyumlar Berat Albayrak’ın iki kulvarın dışında bir dönüş planladığı yönünde. Berat Albayrak son 10 yıl içinde önemli bir noktaya geldi. Bu sadece bakanlık ya da damat olmasıyla açıklanabilecek bir pozisyon değil. Hem siyaset hem medya hem de ticaret alanında önemli figürlerden bir durumunda. Dönüş sürecinde bu üç özelliğini sergileyebileceği bir plan üzerinde çalışıyor. Berat Albayrak’ın siyasete bildik tarzda dönme noktasında çok acelesi olmadığı görülüyor. İlk etapta bir çeşit PR çalışması yapılacak. Mart ayıyla birlikte söyleşiler ve televizyon programlarında görmeye başlamamız sürpriz olmayacak. Albayrak yurdum insanı olarak aramıza dönecek. Avukatın dediği gibi ‘aile reisi’ olarak bizimle olacak. Gerisi zamanlama işi. Sonrasına dair hem ülke içinde hem de kabinede yaşanacak gelişmelere bağlı olarak adımlarını artıracak ya da yavaşlatacaktır. Ama bir kez daha ortalardan kaybolmayacak.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.02.2021 13:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol