Ekonomist Özgür Demirtaş, faiz oyununu anlattı

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yayınladığı videoda faize dair 'gerçekleri' tüm çıplaklığıyla anlattı. Demirtaş, trollere yüklenmeyi de ihmal etmedi.

03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:27
Ekonomist Özgür Demirtaş, faiz oyununu anlattı

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Youtube'da 45 dakikalık 'gerçek' başlığı ile bir video yayınladı. 

"Ne olursanız olun ister ilkokul mezunu, ortaokul mezunu, lise mezunu veya üniversite mezunu, ister beyaz yaka ister, mavi yaka ister esnaf ister sanatçı, ne olursanız olun bu videoyu izlemenizi rica ediyorum." ifadeleriyle sözlerine başlayan Özgür Demirtaş şunları söyledi:

"İNSANIN BURASINA GELİYOR"

"Öncelikle ben neden videolarıma ara verdim onu bir söylemem lazım size. Bunun birden fazla bir nedeni var ama önemli nedenlerinden biri bu troller. İki artı iki dört desen bile yani bakın bu kadar kesin bir şey söylesen bile troller bir yerden saldırmanın yolunu buluyorlar. Diyeceksiniz ki ya Özgür Hoca saldırıyorsa saldırsınlar Sen doğru bildiğini söyle. Arkadaşlar zaten onu yaptım. On yıldır bunu yapıyorum ancak bir müddet sonra insanın burasına geliyor."

"İNEN FAİZ MERKEZ BANKASININ BANKALARA VERDİĞİ PARADAN ALDIĞI FAİZ. SİZİN ARABA, EV KREDİ FAİZLERİNİ DEĞİL"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ‘faizler indi’, ‘faiz iniyor’ iddialarının gerçek yüzünü anlattı. Demirtaş inen faizlerin vatandaş ve esnaf ile alakasının olmadığının altını çizdi. Ünlü ekonomist , “Türkiye'de biliyorsunuz hayatımız ekonomi oldu artık. Deniyor ya faizler indi faizler indi, ben o videoda inen faizlerin sizinle hiçbir alakası olmadığını anlatmıştım. Merkez Bankası faizi arkadaşlar size değil, şirketlere değil. Merkez Bankası'nın bankalara verdiği paradan aldığı faizdir. Yani sizinle bir alakası yok yani inen faiz Merkez Bankası'nın bankalara verdiği paradan aldığı faiz kardeşim. Sizin araba, ev kredisi faizleriniz değil. Faizlerinin indiği falan yok onlar ciddi şekilde arttı. O inen faizler Merkez Bankası'nın bankalara verdiği paradan aldığı faiz. Sizinle alakalı. Yalnız Merkez Bankası'ndaki faiz inmesi ile beraber biliyorsunuz Türk Lirası göçtü, patladı ama bunları bir tarafa bırakın en kötüsü enflasyon çıldırdı. Öyle böyle değil. Yani bunlar korkunç rakamlar. Ben 10 yıldır anlatıyorum 10 yıldır derdimi anlatmaya çalışıyorum ve diyorum ki bakın daha bu olaylar hiç daha yokken Dolar TL sadece 2 iken hatta ikinin bile altında iken ben uyarılarımı yaptım.” değerlendirmesinde bulundu.

“Nobel ödüllü iktisatçı Prof. Dr. Joseph Stiglitz bir cümle söyledi. Ortalık yıkıldı. Yalan haberler her yeri sardı. Ben ve benim gibi akademisyenler trol saldırıları altında kaldılar.” diyen Özgür Demirtaş, videosunda Stiglitz ile yaptığı görüşmeye de yer vererek değerlendirmelerde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.05.2023 13:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol