Dolar O Tarihte 25 TL Olacak, Sakın Dövizle Borçlanmayın

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, Youtube kanalından altın ve dolar yatırımı yapacakları uyardı. Geçer, dolar için '25 lira olacak" dedi. İşte Geçer'in kademeli dolar tahmini ve doların 25 lira olacağı o tarih.

21 Haziran 2022 Salı 10:41
Dolar O Tarihte 25 TL Olacak, Sakın Dövizle Borçlanmayın

Selçuk Geçer, Youtube hesabında yeni bir analiz paylaştı. Selçuk Geçer, Dolar kurunun yeniden yükseleceğini söyledi.

Geçer, Dolar kurunun önce 17.50 bandını kıracağını söyledi. Daha sonra dolar kurunun 18 lira bandını aşacağını belirtti.

"DOLAR KASIMDA 25 LİRA OLACAK"

Geçer, ABD'nin en az 3 faiz artışı yapacağını söyledi. Hatta Avrupa Merkez Bankası bir artış yapmazsa, Türkiye'de doların Euro'yu geçebileceğini kaydeden Geçer, Türkiye'de ise son baharda %120 civarında bir operasyon beklediğini belirtti. Geçer, Eylül'de dolar kurunun 20 lira olabileceğini, Kasım'da ise 25 lira olacağını söyledi.

"KESİNLİKLE DÖVİZLE BORÇLANMAYIN"

Geçer, ayrıca yükselen mazot fiyatlarına ilişkin "Bu ülkede benzin 27 liraysa anlayın ki döviz de oraya gidecek. Türkiye'deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor." dedi.

ÜCRETLİLER YÜZDE 30 DAHA FAKİRLEŞTİ

Öte yandan Karar yazarı İbrahim Kahveci, "En fazla oy veren kesim ama en fazla ihmal edilen kesim de aynı... Ücretli kesim net olarak %30 civarında fakirleşti." diye yazdı.

"Dar gelirli kesim sadece gelirinden olmadı. Asıl büyük kaybını tasarrufundan yedi... Elinde 2-3 bin lira olanlar, 5-10 bin lira olanlar varlıklarını kaybetmeye başladı. Yeni model ile aslında dar gelirlinin tasarrufları olan servetine de el konulmuş oldu." değerlendirmesini yapan Kahveci, yazısını şöyle sürdürdü:

O zaman kim kaybetti?

Tabii ki küçükler, yani dar gelirli olan alt kesim.

İki şekilde kaybettiler. Mesela tasarrufları reel olarak eridi. 10 bin lira yatıranların parası yüzde 16 artışla 11.600 lira oldu. Ama satın aldıkları temel ürünlerin fiyatı yüzde 90 arttı (Bu rakam TÜİK’in)

Düşünebiliyor musunuz... Tasarruf yaparak kaybediyorsunuz. Dün 10 bin liraya alacağınız ürünler 19 bin lira olmuş ama tasarrufunuzdan kazandığınız para ile servetiniz 11.600 liraya ancak çıkmış. Net 7.400 lira ya da yüzde 64 kaybetmişsiniz.

Bunu şu şekilde ifade edelim: Aslında adı düşük faiz politikası olan ama kendisi yükselen faiz olan bu politika ile küçük tasarruf sahiplerinin birikimlerine el konulmuş oluyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.06.2022 11:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol