Dolar Çakılmadan Bir Gece Önce Berat Albayrak'ın Evinde...

Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Müderrisoğlu, yeni ekonomik modelin altyapısının eski Bakan Berat Albayrak tarafından hazırlandığını Nureddin Nebati'nin uyguladığını kaydetti. Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı da, bugün kaleme aldığı yazısında çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Ataklı, doların 18 liradan 12 liraya düşmesinden bir gece önce Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Berat Albayrak'ın evine gittiğini yazdı.

23 Aralık 2021 Perşembe 13:18
Dolar Çakılmadan Bir Gece Önce Berat Albayrak'ın Evinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kur garantili mevduat içerikli yeni ekonomik model tartışılmaya devam ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna, Berat Albayrak döneminde Bakan Yardımcısı olan Nureddin Nebati’nin getirilmesiyle, yeni model için atılan adımlar hızlandırıldı.

Hükümete yakın Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında yeni modelini eski bakan Berat Albayrak’ın hazırladığını söyledi.

ALT YAPISINI ALBAYRAK HAZIRLADI

Müderrisoğlu şunları kaydetti:

“Lafı hiç uzatmayacağım. Artıları ve eksileri ile tarihe mal oldu. Lakin tarihi kayıtların eğilip bükülmemesi adına bir not düşmekte fayda var. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide kulvar değişiminin alt yapısını kurmaya, bu işi tercihen yumuşak geçişle halletmeye, gerektiğinde devletin kadife eldiven içindeki demir yumruğunu göstermeye odaklıydı. Epeyce formül ve paket üzerinde çalıştı. Az bir kısmını hayata geçirebildi. Buna karşın, ilerisi için hatırı sayılır seçenekleri yazıp, kamunun hafızasına nakşetti. Bugün Türkiye, şapkadan tavşan çıkarmıyor. Aylar öncesinde kafa yorulan konuları, günün şartlarında ete kemiğe büründürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi farklı kılan özellikler de bu noktada devreye giriyor. Neden? Çünkü O, programa ve hedeflerine inanıyor, bu doğrultuda çabalıyor.”

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı da, Nureddin Nebati'nin dolar çakılmadan bir gece önce Berat Albayrak'ı evinde ziyaret ettiğini yazdı. Dolar pazartesi günü çok sert bir düşüş yaşamıştı.

KIŞ BAHÇESİNDE 4 SAAT

Ataklı "Eski Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’ın oturduğu sitenin kapıları açılıyor, içeri yoğun koruma araçları eşliğinde siyah bir araç giriyor." diye başladığı yazısını "İçindeki kişi yeni Maliye Bakanı Nureddin Nebati. Yeni bakan, doğru eski bakanın evine gidiyor, evin yanındaki kış bahçesine geçiyorlar ve tam 4 saat burada kalıyorlar." diye sürdürdü.

ERTESİ GÜN ANKARA'YA DÖNDÜ

Ataklı'nın iddiasına göre içeri yiyecek-içecek servisi yapanlar dışında hiç kimse alınmazken, Nebati 4 saatlik ziyareti bitirdikten sonra ertesi gün sabah uçağı ile Ankara’ya döndü. "Doların çakılmasından bir gün önce “Damat Berat Albayrak’ın adamı” denilen Maliye Bakanı, böyle bir ziyaret yapıyor." diyen Ataklı "Şimdi gel de o gece sıradan vatandaşların bir milyar dolar bozdurmaları sonunda, doların çakıldığına inan." diyerek düşüncelerini dile getirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2021 13:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol