Diyanet'ten İmamlara Seçim Talimatı: Sahaya İnin, Ev Ev Gezin

Son yıllarda artık iyiden iyiye siyasete gömülen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın müftülere " Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışssın" talimatı verdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

24 Ağustos 2022 Çarşamba 12:43
Diyanet'ten İmamlara Seçim Talimatı: Sahaya İnin, Ev Ev Gezin

Altışar ay aralıklarla il müftüleri ile toplanan Diyanet'in 41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Haziran 2022’de yapılmıştı.

Bu toplantının ardından henüz iki ay geçmişken müftülerin önceki hafta Ankara'ya yeniden çağrıldığı ortaya çıktı. “Gündemsiz” ve “acele” şekilde 15 Ağustos’ta yapılan ve bir gün süren toplantıda, önceki toplantılardan farklı olarak basına açık bölüm ve toplantı sonuç bildirgesi yer almadı. Basına da bilgi geçilmeyen toplantıya ilişkin, “Konuşulanlardan biri dahi sızarsa hepiniz sorumlusunuz” denildiği iddia edildi.

İMAMLARA TALİMAT: SEÇİM İÇİN EV EV GEZİN

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre;  toplantıda konu yaklaşan seçimlerdi. “Seçim öncesi dikkatli olunması” yönünde telkinlerde bulunulduğu kaydedilen toplantıda, iddiaya göre müftülere, “Seçime dokuz ay kaldı. Herkes sahaya insin, çalışma yapsın. Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz. Ev ev gezin” talimatı verildi. Başkan Ali Erbaş’ın da “Büyük kazanımlar elde ettik. Bu kazanımları önümüzdeki seçimde kaybetmemeliyiz” dediği kaydedildi. Söz konusu siyasi mesajların ise bazı müftüler arasında, “Bizi seçim çalışması için mi çağırdılar? Seçim propagandası mı yapacağız?” rahatsızlığına neden olduğu bildirildi.

Başkan Erbaş'tan Hindistan'a üç farklı dilde tepki - Mihrap Haber

ALİ ERBAŞ'A PROMOSYON TEPKİSİ

Olay toplantıda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ısrarı sonucu iptal edilen 16 bin liraya kadar ulaşan maaş promosyon anlaşmaları da ele alındı. Erbaş’ın, “2 bin 880 liraya sonuçlanan ilk ihalenin yürürlüğe konulmasını” istediği belirtilirken müftülerin ise “2 bin 880 lira helal, 16 bin lira haram mı? Bu ısrar neden?” siteminde bulunduğu öne sürüldü. Özellikle son dönemde kamuoyuna yansıyan fetva tartışmaları üzerine, sosyal medyanın daha etkin kullanılması gerektiği vurgulanan toplantıda, müftülerin yönetime “siyasi tavır” nedeniyle eleştirilerini yönelttiği aktarıldı. Sosyal medyada paylaştığı videolar ile sık sık gündeme gelen imam Halil Konakçı için de yönetim tarafından “Artık susturun. Seçim öncesi zarar veriyor” talimatı verildiği öne sürüldü.

Başkan Erbaş, 81 il müftüsü ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi  haberleri

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.08.2022 12:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol