Diyanet'te Gizlenen Skandal, Kadınlarla Birlikte Olmuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi açıklamalarını "Bira kutusu’nu bırak Diyanet’in haline bak!" diyerek eleştiren Barış Terkoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde yaşanan skandalları kaleme aldı.

06 Haziran 2022 Pazartesi 13:20
Diyanet'te Gizlenen Skandal, Kadınlarla Birlikte Olmuş

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Diyanet-Sen Genel Sekreteri’nin çeşitli siyasi vaatlerle kadınlarla ilişki yaşadığını ve bazı kadınlara şiddet uyguladığını iddia etti.

“Doğru mu diye Diyanet ve sendika yetkililerini aradım. Zira birçoğu yaşananların canlı şahidiydi.” ifadelerini kullanan Terkoğlu’nun Diyanet personelini kaynak gösterdiği iddialarını şu şekilde kaleme aldı:

"Hikâye 2014 yılına uzanıyor. Yaklaşan seçimde, AKP’den vekil adayı olmak isteyen A. isimli kadın, H.Ö. ile tanışmış. H.Ö.’nün yardımcı olacağı vaadi ile ilişki ilerlemiş. Birliktelik, Diyanet camiasında duyulur hale gelmiş.

Konuştuğum Diyanet yetkilisi şunları söyledi:

“2015 yılının başındaki Diyanet-Sen genel kurulunda, Anadolu Otel’de, alkolden ihraç edilen eski başkan ile şimdiki başkan bizzat gelip bu olayı bize anlattı. Ben ve arkadaşlarım dedik ki bu işin dinen ya dört şahidi ya hukuken belgesi olması lazım. Geri çevirdik. 2015 Mayıs’ında Memur-Sen Olağan Genel Kurulu vardı. H.Ö., 3 Nolu Şube Başkanı ile kavga etti. Ben araya girdim. Kavga nedeni meğer bu olaymış. Kavga ettiği kişi olayın tanığıymış. Bize anlattı. Genel merkez karar versin diye kapattık. 2017’de otel kayıtları çıktı. Şikâyet oldu. Soruşturma başlatılmak zorunda kalındı.”

KURAN HOCASINA DAYAK

Hadise, A’dan ibaret değildi. H.Ö.’nün, M. ismindeki bir Kuran hocası kadınla da evleneceğini söyleyerek beraber olduğu iddiası Diyanet’i karıştırmıştı. Konuştuğum bir başka Diyanet yöneticisi şunları anlattı:

“Kuran Hocası M. ile beraber olmuşlar. Kadın, bir gün, Diyanet-Sen Genel Merkezi’ni bastı. Ortalığı dağıttı. ‘Beni kandırdı’ diye bağırdı, çağırdı. Bir gün de H.Ö.’nün evinin önüne gitmiş. H.Ö. ve eşi, kadını dövmüş. Hastanelik etmişler. Kadını, Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne ambulans götürmüş. İşin tuhafı, gidip hastaneden H.Ö. çıkarmış kadını.”

Peki bunları Diyanet bilmiyor muydu? Diyanet-Sen’in kritik bir ismi anlatıyor:

“Olay ayyuka çıkınca soruşturma açıldı. Teftiş Kurulu Başkanı kapattı. Bizzat kendi ağzından duydum. ‘Yanlış yaptık’ dedi. ‘Arkadaşımızdır, hata yapmış’ dedi. ‘Aile huzurunu bozmayalım’ dedi.”

Bir Diyanet yetkilisi şunları söylüyor:

“H.Ö. reddetti. Ama M. her şeyi anlattı. H.Ö.’nün kendisini kendi evine, öğretmenevine götürdüğünü vs... M. için, ‘kadın şizofren’ dediler. Kadını bir başka bakanlığa geçirdiler. Otel kayıtlarını ise delil kabul etmediler.”

ÖNCE İNKÂR SONRA İTİRAF

Konuştuğum yetkililer, iki kadından ibaret olmadığını söyledi. H.Ö., Ankara’da bir restoranda, bir kadınla sarmaş dolaş görülmüştü. Bir Diyanet yetkilisinin oğlu, hadiseyi kuruma taşıdı. Sonrasını Diyanet’in önemli bir isminden dinledim:

“Kadınla el ele görmüşler. Tanıkları çağırdım. Doğruladılar. Kendisini karşımıza oturttuk, sıkıştırdık. Önce inkâr etti. ‘Yeğenim’ dedi. Sonra kabul etti.”

Olay ayyuka çıkınca H.Ö. Diyanet’e çağrılmış. Kurtulması için emekli olması istenmiş. Ancak halen Diyanet-Sen’deki genel sekreterlik görevi sürüyor.

Bir Diyanet yetkilisi, Özkan’ı koruyan bir dizi isimden söz ediyor:

“Bildikleri halde gizliyorlar. Yönetimi kaptırmayalım diye yapıyorlar. Diyanet de olsanız demek ki herkes kendi adamını koruyor.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.06.2022 13:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol