Diyanet'ten Skandal Fetva: Fiyatları Allah'tan...

AKP iktidarı ile birlikte iyiden iyiye siyaset yapmaya başkayan Diyanet, artık yandaşlıkda da boyut atlattı. Enflasyon yükü altında ezilen zavallı millete Diyanet, " Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah'tı" deyip, adeta suçluyu ilan etmiş oldu.

27 Temmuz 2022 Çarşamba 13:02
Diyanet'ten Skandal Fetva: Fiyatları Allah'tan...

Diyanet, 'Baba öz kızına şehvet duyabilir', 'TOKİ faizi caizdir' türünden skandal fetvalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.  Diyanet'in Din İşleri Yüksek Kurulu, fiyat artışlarının sorumlusu olarak Allah'ı gösterdi.


Birçok bakanlığı geride bırakan 12 milyar TL'lik bütçesi, 100 bini aşkın personeli ve beş yıldızlı otellerde seminer ve konferansları ile bilinen Diyanet “Ticarette kâr haddi var mı” sorusuna "Fiyatları tayin eden Allah’tır" cevabını verdi.

Telefon ya da internet üzerinden sorulan soruları cevaplandırarak fetva veren Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sosyal medya hesabından 20 Temmuz’da paylaşılan bir fetva okuyan herkesi şoke etti. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusu üzerine verilen fetvada, “İslam dininin, alım satım akitlerinde kesin bir kâr haddi koymadığı, bunu piyasa şartlarına bıraktığı” belirtildi. 

PEYGAMBER GERÇEKTEN O SÖZÜ SÖYLEDİ Mİ?

Fetvada yer verilen bir hadis dikkat çekti. İlgili kısım ve hadis şöyle: 
“Konuyla ilgili olarak Allah resulü, fiyatlar artmaya başladığında kendisinden bu duruma müdahale etmesi istendiğinde şöyle buyurmuştur, ‘Şüphe yok ki fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah’tır. Ben sizden herhangi birinin malına ve canına yapmış olduğum bir haksızlık sebebiyle o kimsenin hakkını benden ister olduğu halde, Rabbime kavuşmak istemem.’”

Diyanet'in 100 Milyon Liralık Bodrum Sarayı Kaçak Çıktı, RESMİ TIKLA, OKU!

FİYATLARI ALLAH BELİRLİYOR AMA KAMU OTORİTESİ MÜDAHALE EDEBİLİR

Öte yandan fetvada, piyasada suiistimaller olduğu, karaborsacıların devreye girerek halkı mağdur ettikleri, özellikle halkın zaruri ihtiyaçları sayılabilecek mallarda aşırı fiyat artışları yaşandığı durumlarda, kamu otoritesinin fiyatlara müdahale etme yetkisinin olduğu vurgulandı.

Diyanet Başkanının Sarığı Muaviye Sarığıdır, RESMİ TIKLA, İZLE!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.07.2022 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol