Dış Politikada Merve Safa Kavakçı'ya Danışılacak

Türkiye'de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığından milletvekilliğine kadar birçok pozisyonda görev alan Kavakçı ailesi yine gündemde. Erdoğan, Malezya Büyükelçiliği'nden merkeze çekilen Merve Kavakçı'yı Dış Politika Danışma Kurulu üyesi yaptı.

13 Ağustos 2022 Cumartesi 10:41
Dış Politikada Merve Safa Kavakçı'ya Danışılacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yer alan kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 11 generali emekli etti, 32 general ve albayı terfi ettirdi, 69 general ve albayın da görev yeri değiştirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda ilk defa kadın bir general ataması da gerçekleşti. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Personel olan Albay Özlem Yılmaz tuğgeneralliğe terfi edildi. Yılmaz, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu

Öte yandan aile boyu aldıkları görevleri ile AKP iktidarının en tartışmalı isimlerinden biri olan Kavakçı ailesi de yine gündem oldu.

Başörtüsü meselesi yüzünden TBMM'de olay çıkmasına sebep olan Merve Safa Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne getirildi.

Kavakçı'nın ataması tartışma konusu olurken kardeşi dönemin AKP’li İBB’sinden aldığı milyonlarca liralık burs ile uzun süre tartışılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu, AKP döneminde 34 kişiye 61 milyon TL’den fazla yurt dışı eğitim bursu verildiğini tespit etmişti.

Ortalama 1.8 milyonluk burs ödemesinde AKP’li üç ismi geçmişti. O isimlerden AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 2 milyon 160 bin TL burs almasını “Bunun bir usulsüzlük olduğunu bilmiyordum. Usulsüzlük bunun neresinde onu da bilmiyordum” şeklinde savunmuştu.

Sabancı Kaç Para En Zengin Dayım, RESMİ TIKLA, OKU!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.08.2022 10:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol