'Deve İdrarı Şifalıdır' Demişt, 250 TL'den satılmaya Başlandı!

Çokeşliliği savunan ilahiyatçı Ebubekir Sifil’in “Deve sidiği şifalıdır” çıkışı ile bir dönem gündeme gelen deve idrarının salça, zeytinyağı gibi ürünlerin satıldığı internet sitesinde satıldığı ortaya çıktı.

01 Mayıs 2022 Pazar 11:28
'Deve İdrarı Şifalıdır' Demişt, 250 TL'den satılmaya Başlandı!

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, zeytinyağı, kuru meyve, peynir ve salça gibi ürünlerin satıldığı bir internet sitesinin deve idrarı sattığı sosyal medyaya yansıdı.

Piyasa fiyatının 250 lira olduğu kaydedilirken, indirimli şekilde 200 liraya satıldığı aktarıldı. İdrara ilişkin detaylı açıklamada ise “Aydın deve çiftliğimizde 40 yıldır bir tutkuyla yetiştirdiğimiz develerden elde ettiğimiz idrarı, kargo ücretsiz olarak gönderiyoruz. Develerimizden istek üzerine günlük elde ettiğimiz idrarı sterilize ettikten sonra size ulaştırıyoruz” denildi. 

Site, durumun sosyal medyaya yansımasının ardından deve idrarını, satışta olan ürünler arasından kaldırdı. 

Tutkuyla yetiştirilen develerden elde edilen idrar
Sitenin şifalı ürünler bölümünde satılan deve idrarının "sterilize edildiği" iddia edilirken, ürün açıklamasına "Türkiye’de en fazla deve varlığına sahip Aydın’dan, deve idrarı ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılıyoruz. Aydın deve çiftliğimizde 40 yıldır bir tutkuyla yetiştirdiğimiz develerden elde ettiğimiz idrarı, kargo ücretsiz olarak gönderiyoruz. Develerimizden istek üzerine günlük elde ettiğimiz idrarı sterilize ettikten sonra size ulaştırıyoruz" denildi.

Deve idrarının litresinin piyasa fiyatının 250 TL olduğu belirtilirken, internet sitesi yüzde 20 indirimli olarak 200 TL satmaktaydı.

İnternet sitesinde, deve idrarı satışına yönelik tepkiler öncesinde deve sütü, deve eti, deve dili, deve tüyü ve deve beyni satılmaktayken, sonrasında deve idrarıyla birlikte bazı ürünler de kaldırıldı.

CANLI YAYINDA ÖNERMİŞ AMA İÇEMEMİŞTİ!

Canlı yayında yaşanan deve sidiği polemiği sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri olmuştu.  Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, canlı yayında deve sidiği içmenin şifalı olduğunu belirterek hadislerin tamamının güvenilir olduğunu öne sürmüştü. Bunun üzerine Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman hoca ise kendisine deve idrarı ikram etmiş ve 'buyrun için o zaman' demişti. Sifil ise Taslaman'ın kendisine sunduğu deve idrarını içmeyi kabul etmemişti.

Canlı yayında 'deve idrarı' tartışması

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.05.2022 11:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol