Daily Mail yazdı: Erdoğan bu seçimde 10 puan geride

Daily Mail gazetesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anketlerde 10 puan geride olduğuna dikkati çekerek, 14 Mayıs seçimlerinde 20 yıllık iktidarının sona erebileceğini belirtti.

16 Mart 2023 Perşembe 12:53
Daily Mail yazdı: Erdoğan bu seçimde 10 puan geride

Daily Mail gazetesinden Chris Jewers, 6 Şubat depremlerinden sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin müdahalesinin yetersiz kaldığının düşünüldüğünü, bunun da Erdoğan’ın oylarının erimesine sebep olduğunu ifade etti.

Haberde, Türkiye’de depremlerin yanı sıra Suriye’den gelen milyonlarca sığınmacı ve hayat pahalılığı krizinin de önemli gündemler olduğu kaydedildi.

Anketlere göre, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın 10 puan önünde olduğunu belirten Daily Mail gazetesi, 14 Mayıs’ı birçok kişinin Türkiye’nin tarihindeki, “en önemli seçim” olarak gördüğünü ifade etti.

Jewers, “Seçim sadece Türkiye’ye kimin liderlik edeceğini değil, aynı zamanda nasıl yönetileceğini, ekonominin ne yönde ilerleyeceğini, Ukrayna’daki savaşı hafifletmekte ve Orta Doğu’da ne rol oynayacağını, Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliklerinin kaderini kararlaştıracak” yazdı.

Haberde birçok uzmanın anketlerde Erdoğan geride gözükse de “yarış bitti” düşüncesine girilmemesi gerektiğini söylediği vurgulandı.

Teneo Intelligence Kurucu Ortağı Wolfango Piccoli, “Türkiye’de ters giden her şeyden Erdoğan’ı sorumlu tutmak yeterli olmayacaktır. Geçmiş seçimler, Erdoğan’ın müthiş bir kampanyacı olduğunu gösterdi, ancak son zamanlarda söyledikleri, dokunuşunu ve seçmenle bağ kurma yeteneğini kaybettiğine işaret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

AKAR VE SOYLU İDDİASI

Öte yandan AKP, yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi bir yandan Cumhur İttifakı’nı genişletmek için Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR gibi partilerle görüşmeler yürütüyor.

Diğer yandan da parlamentoda çoğunluğu sağlamaya dönük sürpriz isimlerin “milletvekili adayı gösterilmesi” yönünde çalışmalar yürütüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısının ardından, grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Kurmaylarıyla seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın “2023 seçimlerinin kritik bir seçim olduğunu” belirterek “Bakanları, büyükşehirlerden milletvekili adayı göstereceğim” dediği öğrenildi.

Bu kapsamda Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gibi isimleri depremlerden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay için “milletvekili adayı olarak düşündüğü” ileri sürüldü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.03.2023 13:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol