Cübbeli'den AKP'li vekillere: Müslüman mısınız gavur musunuz

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve AKP’deki başörtülü milletvekillerini hedef aldı.

12 Nisan 2023 Çarşamba 10:09
Cübbeli'den AKP'li vekillere: Müslüman mısınız gavur musunuz

Cübbeli Ahmet siyasi eleştirilerini sürdürüyor.

Yeniden Refah Partisi, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere 6284 sayılı kadına karşı şiddeti önlemek için çıkartılan kanunun kaldırılmasını şart koşarak Cumhur İttifakı'na katılmış ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı. 

Bu şarta karşı AKP’li Özlem Zengin "Kırmızı çizgimizdir" çıkışıyla siyasal İslamcı kanadın lincine uğramıştı. 

AKP'li Zengin gelen tepkilerden sonra "Artık bu kanunla ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yorgunum. Yalnızlıktan da yorgunum, camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de hüzün duyuyorum. Ben tartışılamaz demedim. Keşke daha insani, seviyeli, İslami bir ortamda tartışabilsek" demişti. 

CÜBBELİ AHMET DE AKP'NİN KADIN VEKİLLERİNİ HEDEF ALDI

Özlem Zengin’in bu açıklaması da onun hedef olmasını önleyemedi. Öyleki Cübbeli Ahmet dahi yaptığı son konuşmasında isim vermeden Özlem Zengin’i hedef aldı.

"SİZ MÜSLÜMAN MISINIZ GAVUR MUSUNUZ NESİNİZ SİZ?" 

“Kadının beyanı esas olmaz” diyen Cübbeli Ahmet, “Allah razı olsun Tayyip Bey İstanbul Sözleşmesini feshetti ama kendi partisi içerisindeki kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız gavur musunuz, nesiniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu” ifadelerini kullandı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.04.2023 10:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol