Cübbeli Ahmet Hoca: Atatürk'ün Diyanet'ini İstiyorum

Cübbeli Ahmet “İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum” diyerek Atatürk dönemi Diyanetini istediğini söyledi.

25 Aralık 2021 Cumartesi 12:41
Cübbeli Ahmet Hoca: Atatürk'ün Diyanet'ini İstiyorum

Zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla tepki çeken, kamuoyunun Cübbeli Ahmet olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü, “Yoruldum “dedi.

“Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı” diyen Cübbeli Ahmet, “Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar” ifadelerini kullandı.

CÜBBELİ AHMET: ATATÜRK DÖNEMİ DİYANETİNİ İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı’nın Nas açıklamalarını eleştirmişti. Cübbeli’nin yakın zamanda İmam Hatipleri eleştirmesi de Hükümet medyası tarafından tepki görmüştü. “Çocuklarınızı İmam Hatip’e vermeyin” diye seslenen Cübbeli, İktidara yakın gazeteler tarafından hedef alınmıştı.

İSMAİLAĞA CEMAATİ İÇİNDEN CÜBBELİ’YE KARŞI HAMLELER

Cübbeli Ahmet, son günlerde tartışmaların odağı olurken, İsmailağa Cemaati içinden Cübbeli Ahmet'e karşı bazı hamleler geldi. İsmailağa’da Cübbeli’ye yönelik tavrıyla bilinen Marifet Grubu, yine Cübbeli’nin hedef aldığı Fatih Medreseleri ekibi ile bir araya geldi. Fatih Medreseleri’nin başında bulunan Masum Bayraktar’ın, Cemaat’in merkezlerinden Mahmut Efendi Camii’nde görüntüleri Cübbeli’ye yakın isimler tarafından paylaşıldı. Cemaat’in tarihi lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Masum Bayraktar’a karşı olduğu söylenerek, yaşananların “sızıntı” olduğu belirtildi. Marifet Grubu’na yönelik ağır suçlamalar yapıldı.

Bunlar yaşanırken bir başka gelişme daha yaşandı. Yine Cübbeli’nin “sahtekar” diye suçladığı, Irak’tan Türkiye’ye gelerek dergah kuran Dr. Seyyid Muhammed El Hüseyni de Marifet Grubu’yla görüştü. Cübbeli’nin, Irak’ta ABD’ye destek olduğunu iddia ettiği, dolandırıcılık ve sapkınlıkla suçladığı El Hüseyni, Marifet Grubu ile ortak toplantılar düzenledi. Bu görüntülere tepki gösteren Cübbeli’nin taraftarları, Diyanet yetkililerin de El Hüseyni ile bir araya gelmesini, fotoğraf çektirmesini eleştirdi.

"ATATÜRK’ÜN DİYANETİ’Nİ İSTİYORUM"

Barış Tekoğlu'na konuşan Cübbeli Ahmet ise açıklamalarına “yoruldum” diyerek başladı. “Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum” dedi. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı” dedi. “Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar” dedi.

“Bir zamanlar Atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum” diyen Cübbeli, “ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?” ifadelerini kullandı.

‘SAVUNAMAZ OLDUM’

Cübbeli İsmailağa Cemaati’nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu ifade ederek “İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi” diye konuştu.

İSMAİLAĞA İÇİNDE FARKLI ODAKLAR

Mahmut Hoca olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu İsmailağa Cemaati’nin tarihi lideri olarak öne çıkıyor. Ustaosmanoğlu’nun yaşadığı yaşlılığa bağlı ağır sağlık sorunları nedeniyle bugün Cemaat içinde çeşitli odaklar baş gösterdi. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Cemaat’in tanınan yüzlerinden biri. Ustaosmanoğlu’nun bacanağı Muhammed Keskin’in liderlik ettiği Marifet Grubu ise Cemaat içinde Cübbeli’ye karşı tavrıyla biliniyor. İsmailağa’dan uzaklaşarak kendi cemaatini kuran, Fatih Medreseleri adıyla bilinen Masum Bayraktar ise bir başka grubu temsil ediyor. Fatih Medreseleri, İsmailağa’daki kimi ekiplerle şiddete varan çatışmalarıyla gündem olmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2021 12:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol