CHP'nin doğalgaz vaadi, 'tamamen ücretsiz olacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın 25 metreküp doğalgazı bir yıl ücretsiz yapacakları vaadine yönelik olarak ihtiyaç sahibi ailelere doğalgazı tamamen ücretsiz yapacaklarını belirtti.

21 Nisan 2023 Cuma 14:47
CHP'nin doğalgaz vaadi, 'tamamen ücretsiz olacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz’de bulunan doğalgazla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Karadeniz’de bulunan gazın Türkiye’nin gücü olduğunu belirten Ahmet Akın, AKP’nin seçim öncesi açıkladığı 25 metreküp doğalgazı bir yıl süreyle ücretsiz yapma vaadi hakkında da açıklamalarda bulundu.

İhtiyaç sahibi ailelere doğalgazı tümüyle ücretsiz yapacaklarını ifade eden Akın şu ifadeleri kullandı:

“Aile Destekleri Sigortası kapsamında bundan sonra kış aylarında bütün ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğal gazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa soğukta girmeyecek. Karadeniz doğal gazını gerçekten milletimiz için kullanacak ve konut tarifelerinde nitelikli indirim yapılması için çalışma yürüteceğiz. Biz enerjiyi temel bir hak olarak görüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın karanlıkta ve soğukta kalmaması için enerji hizmeti kaliteli ve kesintisiz, ödenebilir olacak. Bu kapsamda kış aylarının daha zorlu geçtiği illerimizden başlamak üzere doğal gaz konut tarifesinde nitelikli indirimler yapacağız.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.04.2023 14:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol