Celal Şengör, 'Buralarda depremin şiddeti 9'a çıkacak'

Kahramanmaraş'taki depremin yaraları hala tazeyken dün Hatay'da yaşanan iki büyük deprem herkesi sokaklara döktü. Prof. Dr. Celal Şengör ise olası bir deprem için tüm gözlerin İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi.

21 Şubat 2023 Salı 18:08
Celal Şengör, 'Buralarda depremin şiddeti 9'a çıkacak'

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay merkezli iki deprem daha meydana geldi. Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ'da 5.8'lik bir deprem gerçekleşti.

3 dakika arayla meydana gelen depremler birçok ilden şiddetli şekilde hissedildi. Son iki depremin olacağını iki hafta önceden öngören Jeoloj Prof. Dr. Celal Şengör hoca ise yine açıklamaları ile yankı uyandırdı.

CELAL ŞENGÖR'DEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

On binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde Prof. Dr. Celal Şengör'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Olası İstanbul depremi için uyarılarını yineleyen Şengör, "Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak. Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Adalar'daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar'da tsunami tehlikesi yok. Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak" ifadelerini kullandı.

"DENİZ SEVİYESİNİN YÜKSELME İHTİMALİ DE VAR"

Açıklamasının devamında ellerindeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşündüklerini ifade eden Şengör, "Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş'a garanti veremem. İstanbul'da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum. Topkapı Sarayı da çok tehlikeli bir yerde, İstanbul'da deniz seviyesinin yükselme ihtimali de var" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.02.2023 18:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol