Bodrum'da Tatil: Lahmacun 200 TL, Plaj 10 Bin Euro

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, deniz sezonu başlarken, özel plajlara giriş ücretleri 150 liradan başlarken loca kiralama bedeli 10 bin euro, lahmacun ve hamburger fiyatları ise 200 TL’ye kadar çıkıyor.

22 Mayıs 2022 Pazar 17:16
Bodrum'da Tatil: Lahmacun 200 TL, Plaj 10 Bin Euro

Yurttaş, ekonomik krizle boğuşmaya devam ederken, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da tatil yapmak ise yüksek fiyatlar nedeniyle neredeyse imkansız hale geldi.

Bodrum’da özel plajlara girişler 150 liradan başlıyor. Özel plajlardaki locaların ise geçen sene yüksek sezonda 10 bin euroya kadar çıkan fiyatlarının bu yıl da aynı olması bekleniyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 200 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 35 ile 200 TL arasında satışa sunuluyor.

“HER HİZMETİN BİR FİYATI VARDIR”

Her hizmetin bir bedeli olduğunu belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Daha salaş yerlerde lahmacuna daha fazla fiyat ödeniyorsa orada duracaksınız. Hizmet kötüyse mutlaka hak aranmalıdır. Ben bu duruma karşıyım. Doğru hizmet vermeyen işletmenin yüksek fiyatlar belirlemesini kabul etmiyorum” dedi.

“MUTLAKA BİR NEDENİ VARDIR”

Dengiz, “Her hizmetin bir fiyatı vardır. İyi bir marka gömlek giymenin bir bedeli olduğu gibi. Daha uygun fiyatlı da gömlek giyebilirsiniz. Bizdeki otelcilik de hizmet de bu şekildedir. İyi hizmet veren otellerin, özel plajların fiyatı bellidir. Orta kalitedeki otellerde fiyatlar daha uygundur. Bu bedeli de verilen hizmete ödüyorsunuz. Lahmacunun fiyatının 200 TL olmasının mutlaka bir nedeni vardır. Bunun hem ürün hem de sunumunda bir hizmet kalitesi vardır” diye konuştu.

Dengiz, sözlerine şöyle devam etti:

“Özel plajların girişte müşterilerine ilk başlarda 150 lira gibi bir kredi açıyor. Bu kredinin içerisine içecek ve yiyecek alınabiliyor. Ayrıca özel plajların işletmecileri bölgenin ve denizin temizliğinin sorumluluğunu da üstleniyorlar. Bazı plajlarda verilen hizmetin bedeli bin 500 liraya kadar çıkıyor. Yeter ki doğru hizmet yapsınlar. Geçen sene yüksek sezonlarda özel plajlardaki localara giriş ücretleri 10 bin euroya kadar çıkmıştı. Bu rakam, plajdaki bir bölümün kapanması için verilen ücret”

100 MİLYON DOLAR SERVETİ VAR AMA FİYAT ARAŞTIRIN DEDİ

Öte yandan ünlü model Kate Moss tatil için Bodrum'a geldi. İddialara göre ünlü model, lahmacunun 195 TL olduğunu fark edince ekibinden gittiği lokantaları araştırmasını istedi.

Her yıl olduğu gibi Türkbükü'ndeki bir detoks merkezinde kampa giren 47 yaşındaki Kate Moss güneşlenirken görüntülenmişti. Görüntülendiğini fark eden ünlü manken fotoğraflarının çekilmemesi için arkadaşlarından yardım istemişti.

Kate Moss, Bodrum'da yıllar önce pidecide 7 bin TL ödeyince olay olmuştu, ünlü model bu sefer tedbiri elden bırakmadı. Takvim'in iddiasına göre; ünlü model 100 milyon dolarlık servetine rağmen fiyatları incelemeye aldı.

Kate Moss 195 TL’lik lahmacunu görünce şoka uğradı! Yardımcısına akşam gideceği mekanların menü fiyatlarını çıkartan Moss, bu kez kazıklanmak istemiyormuş...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.05.2022 17:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol