Bilal Erdoğan Bakın Ne İş Yapıyormuş?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, geliri ve mal varlığıyla ilgili bir soruya “Ekonomik durumum iyidir. Benim devletle işim yok. Kendi işim restoran işidir” cevabını verdi.

29 Nisan 2022 Cuma 07:31

Gazete Duvar’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, ekonomik durumunun iyi olduğunu söyleyerek “Benim devletle işim yok. Kendi işim restoran işidir. Bu şekilde hamdolsun kendimize gelecek gelirlerimiz var. Benim gıda işlerindeki ortaklarım bu işleri takip eder. Zamanımın çoğu vakıf işleriyle uğraşmakla geçiyor” dedi.

Asıl işinin gıda olduğunu söyleyen Bilal Erdoğan, ekonomik durumunun da iyi olduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

* Ben ilk gelirime lise son sınıftayken başladım. Orada bir süre çalıştım. O zaman kat sayı mağduru olduğumuz için okulu asıyorduk, o zaman şantiyeye gidiyorduk.

* Daha sonra Amerika'ya gittim. Ders asistanlığı yaptım. Bunun üzerine de dövizle askerlik yapma hakkı elde ettim. Bunu da yaptım. 3 yıldan fazla yurt dışından fazla çalışan kişilere tanınan bir hak.

* Bunu sorduğum da; ‘ben başbakanın oğluyum, gidip askerlik yapsam uygun olur mu’ diye. Dediler ‘bu hak kimde olsa kullanır’.

* Sonrasında bir lokanta işine girdik lisedeki arkadaşlarımla birlikte. Bugün benim mal varlığımdaki ekonomik durumum iyidir. Benim devletle işim yok. Kendi işim restoran işidir.

* Aile üyeleri olarak inşaat işleri olan, devletle işi olmayan, ihaleye girmeyen yerimiz var. Bu şekilde hamdolsun kendimize gelecek gelirlerimiz var. Benim gıda işlerindeki ortaklarım bu işleri takip eder. Zamanımın çoğu vakıf işleriyle uğraşmakla geçiyor.

“2008-2009 KRİZİ BİTMEDİ”

Türkiye’de yaşanan ağır ekonomik krizi, 2008 ekonomik krizine bağlayan Bilal Erdoğan şunları söyledi:

* Hayat pahalılığı bir gerçek. Bunu gıda işimizde de görüyoruz zaten. Biz aldığımız malın fiyatının nereden nereye geldiğini çok iyi görüyoruz.

* Dünyadaki bu enflasyonist gidişattan, önce salgın sonra savaş ve bunun getirdiği etkilerden biz de payımızı aldık.

* Tabirimi mazur görün; ‘kaşarlandı’ diyorlar, dirençli diyorlar. Özellikle 2008-2009 krizi aslında 1929 büyük buhranından beri yaşanan en büyük kriz. Aslında 2008-2009 krizi, henüz bitmedi. O kriz sürüyor.

* Türkiye'de özellikle savaş devreye girince enerji maliyetlerinden ötürü etkilendik. Türkiye geçen sene sübvansiyon yaptı. Sübvansiyon yapıldığı zaman da vatandaş anlamıyor. ‘Bu böyle gitmeyecek’ dedi devlet de ‘vatandaşa biz bunu yansıtacağız' dedi. Buna vatandaşın tepki göstermesi gayet normal.

“EKONOMİK KRİZ TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT”

“Bu yaşadığımız ekonomik kriz ve devamının Türkiye için bir fırsat sunduğunu düşünüyorum” diyen Bilal Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

* Bu fırsattan biz Türkiye olarak güçlenerek çıkabiliriz. Ama bu dönemin getirdiği bazı sancıları yaşayacağız.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan geçtiğimiz günlerde de gençlere tavsiye vermiş,“Amerika’da 3 bin dolar kazanan, Türkiye’de 5 bin lira kazanandan daha rahat yaşamıyor” diye konuşmuştu.

Erdoğan üniversiteyi yurt dışında okumak isteyen gençlere seslenerek, şunları söylemişti: “Tabii ki de bunu yapabilirlerse çok iyi olacaktır ancak ülkemize dönmeyi de hep aklımızda tutalım. Amerika’da 3 bin dolar kazanan, Türkiye’de 5 bin lira kazanandan daha rahat yaşamıyor. Mesela burada yıllık kazancı diyelim ki 5 bin dolar, 10 bin dolar olan bir insan, sanıyor ki Amerika’da 30 bin dolar kazanan insan daha rahat bir hayat yaşıyor. Hayır, böyle değil. Amerika’da 30 bin dolar kazanan insan, yıllık söylüyorum, aylık diyelim ki 3 bin dolar kazanan bir insan, Türkiye’de 5 bin lira kazanan insandan daha mı rahat yaşıyor? Hayır, değil.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.04.2022 07:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol