Bengi Başer kimdir? Prof. Dr. Bengi Başer kaç yaşında, aslen nerelidir?

Korona sürecinde yaptığı yorum ve açıklamalarla gündeme gelen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer son dönemde en çok merak edilen isimler arasında yer almakta. Peki, Bengi Başer kimdir? Prof. Dr. Bengi Başer kaç yaşında, aslen nerelidir? Bengi Başer'in uzmanlık alanı nedir?

21 Eylül 2021 Salı 17:04
Bengi Başer kimdir? Prof. Dr. Bengi Başer kaç yaşında, aslen nerelidir?

Prof. Dr. Bengi Başer son dönemde en çok araştırılan kişiler arasında yer almakta. Vatandaşlar internette Bengi Başer ile ilgili en çok "Bengi Başer kimdir? Prof. Dr. Bengi Başer kaç yaşında, aslen nerelidir? Bengi Başer'in uzmanlık alanı nedir?" sorularını aratmakta. Bengi Başer ile ilgili detaylar haberimizde.


BENGİ BAŞER KİMDİR?

Prof. Dr. Bengi Başer 1965 yılında dünyaya geldi. 1983 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'nde okumaya başladı. 1991 yılında Ankara Onkoloji Hastanesi'nde mecburi hizmetini yerine getirdi. Burada 4 yıl çalıştı. 1995 yılından itibaren Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan doktor olarak göreve başladı. 2002 yılında burada çalıştı. 2002 yılında yine Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önce uzman,2012 yılında ise aynı hastanede doçent oldu. Daha sonra İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde Konsültan Hekim olarak görev almaya başladı.

Prof. Dr. Bengi Başer 1995 yılından beri Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) üyesi olarak çalışmakta. 6 yıl TKD Koroner Kalp Hastalığı Çalışma grubu yönetim kurulu üyesi ve 2 yıl boyunca aynı Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı.TKD Basın ve İletişim Grubu'nda uzun yıllar görev alan Beşer, Euroaspire III çalışmasının Türkiye ayağında primer yürütücü olarak görevinde bulundu.

PLATO çalışmasında yardımcı araştırmacı olarak çalıştım.Girişimsel Kardiyoloji ile Türkiye Klinikleri dergilerinin hakem kurulunda da yer alan Başer, Ciddi Aort Darlığında Dipiridamollü Miyokard Perfüzyon Sintigrafisi ( M.O. Demirkol, B. Yaymacı, Y. Başaran) çalışmasıyla 3. Uluslararası Nükleer Onkoloji ve 12. Ulusal Nükleer Tip kongrelerinde (1998) Seçkin Bildiri ödülleri aldım.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol