Bahçeli, 15 gün sonra Erdoğan ile birlikte deprem bölgesinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı Hatay’ı felaketten 15 gün sonra ziyaret etti.

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:24
Bahçeli, 15 gün sonra Erdoğan ile birlikte deprem bölgesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli depremlerin en çok etkilediği ve yıkımın en çok yaşandığı kentlerin başında gelen Hatay'a geldi.

İki lidere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile AK Partili ve MHP’li milletvekilleri eşlik etti.

Hatay’da yıkımın boyutunun gözler önüne serildiği bölgeden ilerleyerek, kent merkezine gelen iki lider yürütülen çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu. İki lider deprem felaketi sonrası sahadaki çalışmaları yakından incelerken; çalışmaları yürüten ekiplerle kısa bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, yapılanlarla ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı konuşmada deprem felaketiyle ilgili "Kırılan 5 fay hattı 7 metrelik yer değiştirmeye yol açtı. Bölgede 6 bini aşkın artçı sarsıntı meydana geldi." ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-ve-bahceli-hatayda_6950_dhaphoto2

İlk olarak depremde yıkımın en fazla olduğu Hatay’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a geçeceği öğrenildi. Erdoğan ve Bahçeli’nin bölgede bulunan vatandaşlarla da bir araya gelmesi bekleniyor.

Depremden etkilenen diğer illere de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin yarın ziyaret etmesi bekleniyor. Öte yandan yarın MHP lideri Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’ye de gideceği bilgisi paylaşıldı.

cumhurbaskani-erdogan-ve-bahceli-hatayda_6950_dhaphoto4

16 ŞUBAT'TA BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

En son 16 Şubat’ta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli bölgeye yapacakları ziyaretin ayrıntılarını bu görüşmede ele aldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.02.2023 17:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol